menu

The Innocent - Ian McEwan (1990)

Alternatieve titel: De Brief in Berlijn

mijn stem
3,56 (18)
18 stemmen

Engels
Thriller

329 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In de strenge winter van 1955 arriveert een jonge, onervaren Britse technicus in Berlijn, waar hij verwikkeld raakt in steeds onverwachtere niveaus van elektronische spionage. Tegelijkertijd ontmoet hij een mooie, gescheiden Duitse vrouw, die hem de liefde leert kennen. Volledig in de ban van deze twee geheime werelden voelt hij dat zijn leven op het punt staat een heel andere wending te nemen. Maar de gruwelijke manier waarop dat gebeurt kan hij onmogelijk voorzien.

zoeken in:
avatar van vladlev
3,0
Had verwacht dat de spionageverhaallijn meer aanwezig zou zijn. Maar eigenlijk is deze gewoon de achtergrond van het liefdesverhaal.

avatar van lebowski
4,0
Raak langzaam verslaafd aan deze schrijver. Dit is het derde boek dat ik van hem lees, onder de vier sterren is hij nog niet gekomen. De wijze waarop hij de jonge Engelsman langzaam in een onomkeerbare ellende doet geraken is al klasse, maar vooral scoort McEwan - opnieuw - bij mij zijn prachtige kleine intermenselijke observaties. 4*

4,0
De verhaalopbouw is een tikkeltje traag. Op het moment dat je er over denkt om het boek maar terzijde te leggen, doet McEwan zijn Engelse bijnaam Macabre alle eer aan. Plotseling ontvlamt het verhaal en het komt niet tot rust. Pas wanneer je de laatste bladzijde omslaat. Voortreffelijk boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:54 uur

geplaatst: vandaag om 11:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.