menu

The Blood Gospel - James Rollins en Rebecca Cantrell (2013)

Alternatieve titels: In Bloed Geschreven | Order of the Sanguines #1

mijn stem
4,38 (4)
4 stemmen

Engels
Thriller

496 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Bij een aardbeving in Masada, Israël, komen honderden om en wordt een tombe blootgelegd die diep in het hart van de berg begraven was. Een trio onderzoekers, sergeant Jordan Stone, een militair forensisch expert; vader Rhun Korza, een priester van het Vaticaan; en Dr. Erin Granger, een briljante maar gedesillusioneerde archeoloog, wordt eropuit gestuurd om een macabere ontdekking te onderzoeken: in een onaardse tempel ligt het gekruisigde en gemummificeerde lichaam van een meisje. Maar een brutale aanval op de site zet de drie op een race om terug te gaan halen wat eens in de tombe bewaard werd: een boek dat door Christus zelf geschreven zou zijn; een boek dat de geheimen van zijn goddelijkheid zou bevatten. De vijand die achter hen aan zit, is echter als geen ander; een macht van eeuwenoud kwaad die gedirigeerd wordt door een leider met onmogelijke ambities en een onberekenbare sluwheid. Van afbrokkelende graven tot aan prachtige kerken moeten Erin en haar gezellen op zoek gaan naar een verleden; van de tijd dat goddeloze beesten jacht maakten in de donkere ruimtes van de wereld, tot aan een moment in de geschiedenis toen Christus een wonderbaarlijk offer bracht; een pakt van verlossing voor hen die eeuwig verdoemd waren.

zoeken in:
avatar van james_cameron
4,0
Eerste keer dat Rollins samenwerkt met een andere schrijver (in dit geval schrijfster). Het resultaat mag er gelukkig zijn en wijkt slechts minimaal af van zijn eerdere werk. Er is wellicht iets meer ruimte ingebouwd voor een langzaam ontluikende romance, maar overwegend is de mengeling van avontuur, horror en aktie weer als vanouds. Er wordt ook absoluut niet beknibbeld op expliciete scenes. Niet zo sterk als de Sigma Force-boeken van Rollins, maar onderhoudend en spannend genoeg. Vervolg: Innocent Blood.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:00 uur

geplaatst: vandaag om 01:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.