menu

De Tedere Onverschilligen - Oscar van den Boogaard (2013)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Een jonge leraar verliest na een avontuur met een leerlinge zijn baan, zijn vrouw en zijn minnares. Hij neemt van iedereen afscheid en vertrekt naar Napels, waar hij, na een brutale overval, met een duistere episode uit zijn verleden wordt geconfronteerd. Door een bijzondere vriendschap met de octopusvisser Dario, met wie hij de Golf van Napels verkent, krijgt zijn leven een nieuwe wending.

zoeken in:
4,0
Korte hoofdstukken, lekker lopende zinnen, helder taalgebruik. Je leest lekker door het boek heen en een paar hoofdstukken voor het einde denk je: dat zal wel een gemiddeld cijfer worden, 2,5, misschien 3 sterren. Maar vanaf daar word je écht meegesleept door de verteller en komt er zo nog even een hele ster bij.

De zienswijze cq. korte filosofische mijmeringen van de ik-persoon zijn soms zo eenvoudig doeltreffend en dan weer zo heerlijk vergezocht - ook dit gegeven maakt een hoge waardering legitiem.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:55 uur

geplaatst: vandaag om 12:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.