menu

Standgericht - Franz Taut en Georg Seberg (1961)

Alternatieve titels: Vlammen boven Aken | Standgericht: Kampf um Aachen

mijn stem
geen stemmen

Duits
Oorlog

271 pagina's
Eerste druk: Meister, Rosenheim (West-Duitsland)

Sergeant Klinger is al zes jaar in dienst wanneer hij in Aken aankomt. Het is niet voor het eerst dat hij in een verwoeste stad staat, maar dit is een Duitse stad die hij ziet branden en het zijn landgenoten die er in paniek en verwilderd rondrennen. Klinger beseft waartoe Hitler zijn land gebracht heeft en hij komt in verzet. Hij neemt een Amerikaanse piloot in bescherming en later redt hij Jacqueline Doignon, een jonge Belgische vrouw, die met haar zes maanden oude baby in Aken is beland. Temidden van de rokende puinhopen en onder het gedaver van het geschut bloeit hun liefde op.

zoeken in:
Tussen de puinhopen en in de schuilkelders van Aken bloeit de liefde op tussen een deserteur en een vluchtelinge. Centraal in het boek staat een baby die uit handen van de SD moet blijven. Boek is beter dan ik dacht. Over niemand van de bijrolspelers komt de lezer overigens in het ongewisse; voor zover die niet sneuvelen komen ze allemaal terug in het verhaal. Het boek zal de liefhebbers van Konsalik mogelijk aanspreken, maar kan ook hard en grimmig overkomen. Die ondertitel verscheen pas bij de heruitgave.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:58 uur

geplaatst: vandaag om 20:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.