menu

Wereld in Woorden: Geschiedenis van de Nederlandse Literatuur 1300-1400 - Frits van Oostrom (2013)

mijn stem
4,75 (4)
4 stemmen

Nederlands
Historisch / Ideeƫnliteratuur

600 pagina's
Eerste druk: Bert Bakker, Amsterdam (Nederland)

''Wereld in woorden'' opent een nieuw venster op de roemruchte veertiende eeuw: de eeuw van de pest - waaraan Europa bijna de helft van zijn inwoners verloor - en nog veel meer van binnen en van buiten komend onheil. Maar ook een eeuw van grote creativiteit, zoals blijkt uit de Nederlandse literatuur in deze periode, door Frits van Oostrom opnieuw tot leven gebracht. Een ongekend bonte stoet van teksten en schrijvers trekt in een panorama langs. De alom vereerde mysticus Jan van Ruusbroec, maar ook rebelse geesten. Bloedstollende chirurgische geschriften en ethische tegeltjeswijsheden. De unieke abele spelen, de schuine humor van de boerden, en het altijd weer ontroerende Egidiuslied. Zowel grote klassiekers als obscure teksten komen aan de orde, verrijkt met tal van nieuwe vondsten uit recent onderzoek

zoeken in:
avatar van Pieter
Het nieuwe deel in de geschiedenis van de Nederlandse Literatuur, een initiatief van de Nederlandse Taalunie.

avatar van liv2
Officiële website van dit boek:


http://www.wereld-in-woorden.nl/

avatar van liv2
Van Oostrom in Pauw & Witteman


Cookies op VARA - omroep.vara.nl

5,0
Dit is een van de sterkste overzichtswerken die ik ooit heb gelezen. Van Oostrom schrijft zoals hij praat (zie P&W): motiverend, aanstekelijk, enthousiastmerend, vol kennis maar nooit betweterig. Hij weet meer dan wie dan ook. Hij vertelt een verhaal. Hij maakt mij geïnteresseerd in een periode die ik in de bijna zestig jaar dat ik op deze aarde rondloop, nog nooit zo mooi en helder beschreven heb gezien. 5* voor dit meesterwerk.

avatar van Pieter
Dan zal je Stemmen op Schrift ook zonder twijfel interessant vinden. Van dezelfde auteur en het eerste deel uit de reeks. De overige (verschenen) delen van Geschiedenis van de Nederlandse Letterkunde staan ook op deze site.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:15 uur

geplaatst: vandaag om 13:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.