menu

Le Spleen de Paris - Charles Baudelaire (1869)

Alternatieve titels: Dronken van Weemoed | Melancholie van Parijs, De

mijn stem
4,25 (12)
12 stemmen

Frans
Gedichtenbundel
Sociaal / Romantiek

224 pagina's
Eerste druk: Asselineau et Banville, Parijs (Frankrijk)

Proza-gedichten over de innerlijke beleving: de vreugde van een arm kind dat met een rat speelt, de droefenis van de weduwen, de neerslachtigheid van de mensen die verpletterd zijn door hun droombeelden, het lijden van de onbegrepen minnaar.

zoeken in:
DevendraBan
Dit ziet er een boekje voor mij uit.
Iemand die zijn stem wat wilt toelichten hierzo?

avatar van handsome_devil
Dit lijkt mij ook wel wat ja

Baudelaire geeft met op het eerste oog schetsmatig (maar eigenlijk uiterst geraffineerde) lijkende stukjes proza de lezer indrukken die hij in de dagelijke sleur in het Parijs van de 19e eeuw ervaart. Sommige teksten zijn sterk metaforisch van karakter, zijn in Baudelaireske taal vervatte visioenen en dromen die sterk vervreemdend werken, terwijl andere stukjes naturalistischer zijn. Juist deze discrepantie maakt het boek bijzonder interessant, het achter elkaar lezen van de verhalen prettig verwarrend, wellicht gelijk aan de chaotische gedachtemaelstroom van de auteur zelf.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:34 uur

geplaatst: vandaag om 13:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.