menu

Dime Quién Soy - Julia Navarro (2010)

Alternatieve titel: Zeg Me Wie Ik Ben

mijn stem
4,17 (3)
3 stemmen

Spaans
Psychologisch / Historisch

1056 pagina's
Eerste druk: Plaza & Janés, Barcelona (Spanje)

Een journalist wil meer te weten komen over zijn overgrootmoeder. Het enige wat van haar bekend is, is dat ze vlak voor de Spaanse Burgeroorlog het land ontvluchtte en daarbij haar man en kind achterliet. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt wat voor bijzondere vrouw deze Amelia Garayoa is geweest, wier leven zich afspeelde in de grote politieke brandhaarden in het Europa van de 20ste eeuw: Spanje ten tijde van de Burgeroorlog, Rusland in de tijd van Stalin, nazi-Duitsland, fascistisch Italië en het naoorlogse Berlijn tot aan de val van de Muur in 1989. Vier mannen veranderen het leven van Amelia voorgoed: de zakenman met wie ze een verstandshuwelijk aangaat, de revolutionair met wie ze wegvlucht, de journalist die haar aan de Britse geheime dienst voorstelt en de nazi die, ondanks zijn afschuw van Hitler, Duitsland nooit zal verraden. Geconfronteerd met onrechtvaardigheid en onvrijheid besluit de strijdvaardige Amelia, zelf het slachtoffer van een fatale keuze die ze vroeg in haar leven heeft gemaakt, dat ze niet langer neutraal kan blijven…

zoeken in:
avatar van stambec
4,0
wauw, indrukwekkend verhaal. heel leerzaam ook. ik had eigenlijk geen idee wat de burgeroorlog in Spanje precies inhield en teweeg heeft gebracht. toch een beetje ondergesneeuwd door de tweede wereldoorlog, deze geschiedenis. maar ook de stukken over het communisme in het algemeen en de strafkampen hebben wel indruk gemaakt. regelmatig Google erbij gepakt om te kijken of dingen fictief waren of echt kloppen. veel van opgestoken. fijn geschreven ook. kleine puntjes van kritiek; wel heel veel toevalligheden. dat maakt het een net wat minder geloofwaardig verhaal, naar mijn inzien. ook de "tussenstukken" waarbij we terug gaan naar het heden vond ik wat repetitief en flauwtjes. over het algemeen een aanrader en vier dikke paarse sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:51 uur

geplaatst: vandaag om 11:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.