menu

Fool's Fate - Robin Hobb (2003)

Alternatieve titel: Het Lot van de Nar

mijn stem
4,38 (34)
34 stemmen

Engels
Fantasy

768 pagina's
Eerste druk: Voyager, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Prins Plicht staat op het punt te trouwen met Elliania, een jonge prinses van de Buiteneilanden. Maar ze heeft een voorwaarde: de prins moet zijn mannelijkheid bewijzen en op zoek gaan naar een draak in het koude noorden. Samen met zijn oude mentor Chade en zijn vriend de Nar vergezelt FitzChevalric de prins naar het eiland waar de draak vastzit in het ijs. Het blijkt een missie waar veel meer van af blijkt te hangen dan alleen maar het lot van de Zes hertogdommen.

zoeken in:
avatar van Chungking
4,0
De eerste twee boeken in deze (afsluitende) trilogie waren minder, maar dit laatste deel weet toch weer te scoren. Een toch wel gepast episch einde van een erg knappe serie van drie trilogieën. Hobb is absoluut een van de betere fantasyschrijvers en weet alle verhaallijnen mooi te laten landen in dit sluitstuk.
FitzChevalric (dit moet toch echt wel 1 vd fantasypersonages zijn die je het best 'kent', dankzij de uitmuntende karakteruitdieping) en de Nar blijven natuurlijk een erg goede combo, zeker met alle ontwikkelingen die ze (al dan niet samen) hebben doorgemaakt doorheen de serie.

avatar van centurion81
4,0
En daarmee kwam er een einde aan deze trilogie, die ik al met al toch minder geweldig vond dan de eerste en tweede trilogie van Hobb. Dit lijkt meer een vervolg, waarbij de hoofdrolspeler vaak beschouwend aan het vertellen is. Er zitten veel meer actoren in dan in de eerste trilogie die aan bod dienen te komen, wat ten koste van een ieders diepgang ging. Het was vooral leuk om te zien hoe het nu verder gaat. Hoogtepunt qua verhaallijn en dieptepunt qua gemis in deze trilogie was toch wel de dood van Nachtogen, met enige afstand mijn lievelingskarakter en de band tussen Fitz en de wolf vond ik het mooiste wat deze boeken te bieden hadden. Na achtereenvolgens de magische schepen en deze te hebben gelezen leg ik Hobb weer even naast me neer.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 15:55 uur

geplaatst: vandaag om 15:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.