menu

Dagboekvaneenkindermeisje.com - Nadine S. (2007)

Alternatieve titel: Nadine

mijn stem
3,25 (4)
4 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

288 pagina's
Eerste druk: Rothschild & Bach, Amsterdam (Nederland)

Wat gebeurt er als een kindermeisje een onstuimige en geheime relatie begint met de vader van haar oppaskinderen? Die vraag is het intrigerende beginpunt van 'Dagboekvaneenkindermeisje. com' dat Nadine S. gedurende zeven maanden op internet bijhield. Niet alleen neemt ze haar internetpubliek in vertrouwen over het verwarrende dubbelleven waarin ze wordt meegesleurd door haar rijke, roekeloze minnaar, ook probeert ze in het reine te komen met het drama dat zich binnen haar eigen familie voltrekt en alles op scherp stelt. In het dagboek gaat Nadine S. de dialoog met haar internetlezers niet uit de weg, maar ondanks hun adviezen, tips en waarschuwingen, loopt haar leven volkomen uit de hand. Ze raakt langzaam verstrikt in een maalstroom van destructieve en onomkeerbare ontwikkelingen. Ten slotte is er geen weg meer terug. Nadine S. moet de waarheid onder ogen zien: ze heeft gegokt en verloren. Maar dan, in een laatste poging het vege lijf te redden, gokt ze nog één keer...

zoeken in:
avatar van Zelva
Over dit boek is een hele rel geweest/gaande. Nadine S., aka Karin Overmars, heeft op het FOK!-forum een thread geopend en heeft naderhand de reacties daarop gebruikt in het boek zonder toestemming te vragen aan de schrijvers van die reacties.

Ik heb het genre even veranderd, want dit is allemaal in scène gezet en dus echt niet autobiografisch.

Overmars:

"Ik heb geen idee hoe dat moet. En ik kende FOK! al, dus daarom heb ik daarvoor gekozen." Ze zegt ook pas gedurende het topic benaderd te zijn door de uitgever, die dacht dat het verhaal serieus was.

Dennis
Zelva schreef:
Ik heb het genre even veranderd, want dit is allemaal in scène gezet en dus echt niet autobiografisch.


Het boek heeft echter wel autobiografische gedeeltes. Natuurlijk is dat in de meeste boeken het geval, maar hier wordt het echt letterlijk overgenomen van het werkelijk bestaande FOK-forum.

Ik vind overigens dat dit kopiëren-plakken niet door de beugel kan. Een schrijver moet een boek zelf schrijven.

avatar van Zelva
Dennis schreef:

Het boek heeft echter wel autobiografische gedeeltes. Natuurlijk is dat in de meeste boeken het geval, maar hier wordt het echt letterlijk overgenomen van het werkelijk bestaande FOK-forum.


De schrijver heeft alles verzonnen. Dat er dan reacties opkomen die echt zijn, maakt het boek toch nog niet autobiografisch?

De gebeurtenissen in het boek zijn gedeeltelijk autobiografisch, zo vertelde Karin Overmars in het Radio 1 programma 'Radio online' laatst. Het gedeelte over het babysitten en de daaruit volgende relatie is verzonnen, maar in de rest van het boek zitten wel elementen uit haar leven.

Is het bekend of de users die op dit verhaal hebben gereageerd op het forum ook bij nickname zijn genoemd in dit boek?

2,5
Het is natuurlijk best een aardige gimmick om op een openbaar forum je 'fantasie' uit te leven en dat geheel samen met de reacties van anderen erop te bundelen als een geheel en dat vervolgens te laten uitgeven. En de schrijfster maakt er echt wel een boeiend geheel van. Maar wat mij persoonlijk betreft had het aantal bladzijden van het boek beperkt mogen worden tot zo'n 100, max.150 pgs. Op een gegeven moment had ik het wel gezien.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:33 uur

geplaatst: vandaag om 14:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.