menu

Girl in the Cellar: The Natascha Kampusch Story - Allan Hall en Michael Leidig (2006)

Alternatieve titel: Natascha Kampusch: Het Meisje in de Kelder

mijn stem
3,40 (10)
10 stemmen

Engels
Waargebeurd

288 pagina's
Eerste druk: Sceptre, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op weg naar school werd de Oostenrijkse Natascha Kampusch ontvoerd. Acht jaar later schokte haar verhaal de hele wereld. Op 23 augustus 2006 om 12.53 uur vlucht een bleke jonge vrouw haar vrijheid tegemoet. Dit is het moment waar de 18-jarige Natascha Kampusch op heeft gewacht sinds de dag dat ze als 10-jarig meisje op weg naar school werd ontvoerd. Na 8 jaar gevangenschap in een onopvallend Oostenrijks rijtjeshuis, schokt en verbijstert haar verhaal de hele wereld. Hoe overleefde zij een jeugd opgesloten in een kelder? Wat voor jonge vrouw was daaruit tevoorschijn gekomen? Wat voor man was Wolfgang Priklopil, haar ontvoerder die nog diezelfde avond van de ontsnapping voor de trein sprong? En wat had hij van Natascha gevergd? Terwijl de dagen en weken verstrijken en Natascha's tv-interview de publieke nieuwsgierigheid bevredigt, beginnen de vragen van toon te veranderen. Wat voor relatie hadden de kidnapper en zijn slachtoffer precies? Waarom had Natascha zo lang gewacht met haar ontsnapping? Is het waar dat haar ouders Priklopil van vroeger kenden?

zoeken in:
avatar van prikadel
2,5
Ik had verwacht dat het het boek van Natascha zelf zou zijn. Maar helaas was het een oprakeling van feiten over hoe de ontvoering in zijn gang was gegaan en wat de politie allemaal precies heeft gedaan etc. Het las niet echt lekker weg maar was wel interressant!

4,0
Interessant boek dat een kijkje geeft in de kelder waar Natascha Kampusch al die tijd gevangen heeft gezeten. Het boek gaat wat dieper in over de onderlinge verbanden tussen het slachtoffer en de dader. Ook word er informatie gegeven over de achtergrond van beiden waardoor je wel na gaat denken over sommige dingen. Het onderzoek word nader bekeken en ook de link tussen de dader en de familie van het meisje word besproken. Zeer zeker een interessant boek!

Gast
geplaatst: vandaag om 01:02 uur

geplaatst: vandaag om 01:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.