menu

The Black Angel - John Connolly (2005)

Alternatieve titel: De Zwarte Engel

mijn stem
4,25 (10)
10 stemmen

Engels
Thriller

497 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een jonge vrouw wordt in New York ontvoerd. De daders denken dat niemand om haar geeft of naar haar op zoek zal gaan. Ze hebben het mis: privédetective Charlie Parker kan de wanhoop van haar moeder niet negeren. Hij duikt erin, hoewel zijn eigen jonge gezin gevaar zou kunnen lopen. Als hij al snel met geweld te maken krijgt, realiseert Parker zich dat de verdwijning van de vrouw deel uitmaakt van een ouder geheim.

zoeken in:
4,5
Ik vond het heerlijk om weer een boek te vinden die me meenam in een wat duistere wereld waar de lijn tussen goed en kwaad niet altijd even duidelijk is.

avatar van GeGo
4,5
Dit is het eerste boek wat ik gelezen heb van Conolly en wat mij betreft was het absoluut voor herhaling vatbaar. De personages beschikken over de nodige diepgang en de verwijzingen naar een aantal pseudo-historische feiten maken het zonder meer een geweldige roman.

Tot slot is het kwaad vaak zo intens aanwezig dat je meermaals een rilling bekruipt. Wel niet aan te raden indien je op zoek bent naar een realistisch verhaal gevrijwaard van de nodige magische elementen...

Gast
geplaatst: vandaag om 02:58 uur

geplaatst: vandaag om 02:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.