menu

Six Years - Harlan Coben (2013)

Alternatieve titel: Zes Jaar

mijn stem
3,63 (41)
41 stemmen

Engels
Thriller

368 pagina's
Eerste druk: Dutton, New York (Verenigde Staten)

Zes jaar geleden moest Jake Fisher lijdzaam toezien hoe zijn grote liefde Natalie met een ander trouwde. Zes jaar lang verborg hij zijn gebroken hart en stortte zich op zijn werk. Zes jaar hield hij zich aan zijn belofte haar met rust te laten. Toch achtervolgt het beeld van het getrouwde paar hem nog steeds. Als hij leest dat Natalies man Todd is overleden, besluit hij naar de begrafenis te gaan om een glimp van haar op te vangen. Maar de weduwe is een volstrekte onbekende en blijkt al meer dan tien jaar met Todd getrouwd te zijn! Jake laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek uit. Gaandeweg brokkelt er steeds meer af van het voetstuk waarop hij Natalie heeft geplaatst. Vrienden uit die tijd zijn onvindbaar of lijken zich Jake helemaal niet te herinneren. Natalie is in geen jaren door iemand gezien. Jakes zoektocht naar de vrouw die zijn hart brak, brengt al snel zijn eigen leven in gevaar...

zoeken in:
avatar van AmazingPP
5,0
Harlan Coben is zeker één van de betere thriller-auteurs wat mij betreft. Bijna elk boek van hem is raak, zo ook deze. Met deze flikt hij het gewoon weer om een zeer goede thriller af te leveren. Een thriller die je pakt vanaf het eerste tot het bloedstollende laatste hoofdstuk met geloofwaardige personages, veel vaart en veel humor. Dat laatste kan wel eens iets te gelikt over komen, maar nergens wordt het irritant. Je kan maar 1 ding doen met dit boek en dat is lezen, lezen en nog eens lezen, want je wilt niet anders dan weten hoe de afloop gaat worden. Ook de finale is geloofwaardig en alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt. Hoe de man het steeds doet, ik weet het niet, maar met dit boek heeft Coben wat mij betreft zijn zoveelste briljant boek geschreven.

avatar van dutch2.0
3,5
Ik ben niet zo'n genrelezer, maar af en toe probeer ik het eens met een thriller, fantasyboek of scifi. Dit keer dus een thriller. En die was best de moeite waard. Enig probleem was de geloofwaardigheid (van personages en plot) en de humor. Die humor was best om te lachen, maar ging vaak wel ten koste van de spanning. Verder was ik het boek alweer vergeten toen ik de laatste zin had gelezen, maar dat heb ik wel vaker bij genreliteratuur.

Overigens ben ik het helemaal met AmaziingPP eens, als hij zegt dat je dit boek niet kunt wegleggen. Hoe onwaarschijnlijk de plot ook, je moet blijven lezen. Heel knap gedaan!

4,0
Dit is ook mijn mening, een boek dat niet weg te leggen is, dit boek is ook niet al te dik, dus snel naar het einde gelezen.
Een echte Harlan Coben voorde liefhebbers!

avatar van predator
3,5
Ben een groot Cobenfan maar dit boek vond ik toch iets minder. Er zitten wel veel toevalligheden in en de geloofwaardigheid is niet altijd even groot. Het zit overigens wel allemaal weer goed in elkaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:39 uur

geplaatst: vandaag om 13:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.