menu

The Dubious Salvation of Jack V. - Jaqcues Strauss (2011)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Sociaal / Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, London (Verenigd Koninkrijk)

Tegen de achtergrond van de laatste jaren van het Apartheid-regime verraadt de elfjarige Jack Viljee de zwarte huishoudster Susie en haar zoon. Zijn keurig geordende wereldje wordt door elkaar geschud, omdat hij ontdekt dat de wereld om hem heen er niet zo zwart/wit uitziet als hij daarvoor dacht.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
2,5
Ik kan niet helemaal aanwijzen waar het aan ligt, maar er is iets aan deze roman waardoor ik er niet echt van kon genieten. Is het dat ik te onbekend ben met de politieke geschiedenis van Zuid-Afrika om de verwijzingen te kunnen snappen? Of is het omdat er teveel personages worden geïntroduceerd en dat de belangrijkste personages echter onvoldoende worden uitgewerkt? Wat Jaqcues Strauss voor mij als schrijver mee heeft is zijn uitmuntende gevoel voor humor. Sowieso weet hij heel goed een verhaal te vertellen vanuit het beperkte perspectief van een 11-jarige, die ontdekt dat hij ook invloed kan hebben op de dingen die er in zijn leven gebeuren. Het levert een onevenwichtige roman op met zowel geniale vondsten als veel opvulling.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:56 uur

geplaatst: vandaag om 12:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.