menu

Two Little Girls in Blue - Mary Higgins Clark (2006)

Alternatieve titel: Twee Meisjes in het Blauw

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Engels
Thriller

303 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

De tweelingzusjes Kelly en Kathy zijn drie jaar geworden. 's Middags vieren ze hun verjaardagsfeestje in hun nieuwe huis. 's Avonds gaan hun ouders naar een officieel diner en laten de jarige meisjes achter onder de hoede van de oppas. Als zij weer thuiskomen wacht de politie hen op: de meisjes zijn verdwenen, de babysitter is bewusteloos en er ligt een briefje waarin acht miljoen dollar losgeld wordt geëist.

zoeken in:
4,0
Mooi boek waarbij je meteen in het verhaal zit en het liefst het boek ineens uit wil lezen om te kijken hoe het afloopt. 4*

avatar van Shaky
3,5
Fijne rechttoe rechtaan thriller die nergens heel vernieuwend of verrassend wordt, maar wel ruim voldoende amusementswaarde kent. Het verhaal wordt vakkundig opgebouwd al is het vrij snel duidelijk hoe de vork in de steel zit.

Grootste minpunt is toch wel de telepathische connectie tussen de twee meisjes. Dat er iets speciaals speelt tussen tweelingen geloof ik meteen, maar om dit nu zó letterlijk te nemen als Higgins Clark hier doet, gaat me wat ver. De meiden kunnen op kilometers afstand door elkaars ogen kijken, horen wat de mensen bij de ander zeggen, etc. Pure nonsens en het voegt eigenlijk niets toe aan het verhaal, jammer.

Pluspunten zijn de mini-backstories van alle secundaire personages. Dit zorgt voor een completer beeld en brengt net iets meer lagen aan.

3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 11:29 uur

geplaatst: vandaag om 11:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.