menu

Los Siete Locos - Roberto Arlt (1929)

Alternatieve titels: De Zeven Gekken | Los Siete Locos #1

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Spaans
Psychologisch / Ideeƫnliteratuur

220 pagina's
Eerste druk: Claridad, Buenos Aires (Argentinië)

Buenos Aires is een uit zijn voegen gebarsten stad vol gekken, fanatici, wanhopigen, criminelen, pooiers en hoeren. Erdosain, een bankloper, verduistert geld, wordt door zijn vrouw verlaten en verliest steeds meer de greep op zijn leven. Hij raakt verstrikt in een duister complot: een fanaticus (die vergeleken wordt met Lenin) wil de verworden maatschappij vernietigen en een nieuwe utopische orde vestigen. Bordelen en goudzoekers moeten het ideaal financieren...

zoeken in:
avatar van Geerard
4,0
Ik had even een paar hoofdstukken nodig, maar nu zit ik er heerlijk in. Wat een knotsgek verhaal over de waanzin is dit! Erg interessant voor liefhebbers van het Martyrium van Elias Canetti denk ik. En ook niet verkeerd te weten: deze schrijver schijnt nogal een invloed te hebben gehad op Marquez, Piglia, Bolano, Aira en Cortazar. Dit boek heeft nog een tweede deel genaamd De Vlammenwerpers die ik later even zal toevoegen aan de site.

...stilte...
Dit boek heb ik al héél lang in de kast staan Geerard... en het wordt tijd dat het daar eens uit komt.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:29 uur

geplaatst: vandaag om 09:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.