menu

Een Dame van IJzer - Cees Fasseur (2012)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Biografie / Historisch

128 pagina's
Eerste druk: Balans, Amsterdam (Nederland)

Op 28 november 2012 was het vijftig jaar geleden dat koningin Wilhelmina overleed. Haar regeringsperiode omvatte een halve eeuw, van 1898 tot 1948. Vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog trad zij als vorstin op de voorgrond. Vanuit Londen was ze voor Radio Oranje de stem van strijdend Nederland en de moeder van het verzet. Ze toonde zich onverzoenlijk in haar afkeer van Hitler en het nationaal-socialisme. Tegelijk streefde de koningin een staatkundige vernieuwing na, die een einde moest maken aan de strijd tussen de politieke partijen. Naar haar mening stelden die partijen te vaak het eigenbelang boven het landsbelang. Koningin Wilhelmina genoot bij haar ministers een immens prestige door haar ijzeren wil en intellect. ''Een dame van ijzer'' staat stil bij Wilhelmina's persoon en leven.

zoeken in:
avatar van PeterW
PeterW (crew)
Is dit een vervolg op de eerder verschenen biografie, of is het maar een losstaand niemendalletje?

avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
Eerder aanvullend denk ik. Volgens de bespreking in NRC Lux zou het Fasseur vooral gaat om een bijstelling en actualisering van het beeld over Wilhelmina.

http://www.nrclux.nl/een-da...

avatar van Vaughn
Toen ik alleen de titel van dit boek in de Updates-lijst zag staan, dacht ik in eerste instantie direct dat het over Margaret Thatcher ging.

The Iron Lady... you know.

avatar van centurion81
Vaughn schreef:
Toen ik alleen de titel van dit boek in de Updates-lijst zag staan, dacht ik in eerste instantie direct dat het over Margaret Thatcher ging.

The Iron Lady... you know.


Wat grappig, ik dacht echt precies hetzelfde zojuist =)

Gast
geplaatst: vandaag om 13:04 uur

geplaatst: vandaag om 13:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.