menu

Farlander - Col Buchanan (2010)

Alternatieve titel: The Heart of the World #1

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Fantasy

400 pagina's
Eerste druk: Tor, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Ash is een Roshun, een vooraanstaand lid van een elitegroep sluipmoordenaars die nooit faalt. Hij is oud, zijn spieren zijn stijf en zijn botten kraken bij elke beweging die hij maakt, maar tot dusver was hij tegen elke taak opgewassen. Zijn gebrekkige conditie blijft echter niet onopgemerkt en na een opdracht die hij op het nippertje weet te overleven, wordt hij gedwongen een opvolger te kiezen. Afgaand op zijn intuïtie kiest hij voor Nico, een straatarm zwerfkind uit de stad Bar-Khos. Een stad die na een strijd van tientallen jaren dreigt te bezwijken onder de onstuitbare veroveringsdrang van de heerscharen van het Rijk van Mann. Een somber vooruitzicht, want over Mann heerst de Heilige Matriarch Sasheen, een meedogenloze, op macht beluste vrouw die via een waar schrikbewind haar plannen doordrijft. Als de door-en-door perverse zoon van Sasheen in razernij een vrouw vermoordt die een hanger draagt van de Roshun, gaan Ash en zijn jeugdige leerling op pad om het vonnis te voltrekken. Op dat moment beseft Ash dat hij aan de vooravond staat van de moeilijkste opdracht in zijn loopbaan...

zoeken in:
avatar van Cucuio
4,0
Mooie fantasy, met een paar steampunk elementen. Een erg onverwachte gebeurtenis op het einde, die hopelijk niet verpest wordt in het tweede deel, zorgt mede voor een vrij hoge waardering van mij.
De stijl is helder. Een overzichtelijk aantal personages en een mooie wereld.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:01 uur

geplaatst: vandaag om 22:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.