menu

Unternehmen Barbarossa: Der Marsch nach Rußland - Paul Carell (1963)

Alternatieve titel: Operatie Barbarossa: Hitlers Veldtocht tegen de Sovjet-Unie

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Duits
Oorlog / Waargebeurd

576 pagina's
Eerste druk: Ullstein, Frankfurt am Main (West-Duitsland)

Zeer uitgebreid verslag over het verloop van de eerste helft van de Duitse invasie in de Sovjet-Unie. De schrijver behandelt de veldtocht vanaf het uitbreken van de oorlog op 22 juni 1941, als Hitlers tanks de Sovjet-Unie binnen rollen, tot de ondergang van het Duitse zesde leger bij Stalingrad in de winter van 1942/1943. De belegering van Leningrad wordt besproken alsmede minder bekende episodes uit de oorlog zoals de Duitse opmars in de Kaukasus en de vergeefse pogingen Moermansk te veroveren.

zoeken in:
avatar van chris reifert
4,0
chris reifert (crew)
Paul Carell (geboren Paul Karl Schmidt) was een Obersturmbahnführer (luitenant-kolonel) in de civiele Algemeine SS.Hij werd in 1931 lid van de nazi-partij en in 1938 lid van de SS. Hij werkte als de belangrijkste woordvoerder voor nazi-Duitsland's minister van buitenlandse zaken Joachim von Ribbentrop. Als woordvoerder van von Ribbentrop was zijn belangrijkste taak het voorzitterschap van de dagelijkse persconferenties van het ministerie en hij moet daarom worden gezien als een van de belangrijkste en meest invloedrijke propagandisten van het nationaal-socialisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. Schmidt was tevens verantwoordelijk voor het Duitse propagandablad 'Signal' en zijn invloed was op zijn minst van hetzelfde niveau als Otto Dietrich ( Reichspressechef van Adolf Hitler) en van Hans Fritsche (Pressechef de Reichspropagandaministerium.) Dat Smidt de holocaust rechtvaardigde door zijn propaganda wordt nu als zeker gezien. Smidt werd op 6 mei 1945 gearresteerd en 30 maanden in hechtenis genomen. Tijdens het proces van het Duitse Ministerie van Buitenlandse zaken (Wilhelmstraßen-Prozess, deel van de processen van Neurenberg) werd hij opgeroepen als getuige van vervolging en schilderde zichzelf oneerlijk af als voorvechter van democratische vrijheid van de pers. Na de oorlog werd hij een succesvol auteur.Tot zover mijn samenvatting van de Wiki.

avatar van Dr.Strangelove
Het joodse vraagstuk is geen kwestie van menselijkheid of van religie, maar een kwestie van politieke hygiëne

Aldus Paul Schmidt/Carell in de Donau Zeitung van Belgrado 03-07-1943

Gast
geplaatst: vandaag om 22:32 uur

geplaatst: vandaag om 22:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.