menu

Hitler: Soldaat in de Westhoek - Siegfried Debaeke (2012)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Historisch

256 pagina's
Eerste druk: De Klaproos, Brugge (België)

In 1914 trok Adolf Hitler als vrijwilliger ten oorlog. De 25-jarige soldaat kwam in de Westhoek terecht. Tussen Geluwe en Geluveld overleefde hij zijn vuurdoop in één van de heftigste en kritiekste gevechten van de oorlog, de Eerste Slag bij Ieper. Daarna diende hij als koerier en was het zijn belangrijkste taak bevelen van de regimentsstaf naar de bataljonscommandanten over te brengen. Aan de hand van authentieke bronnen en met behulp van talloze illustraties en kaarten, volgt de auteur het spoor van de toen nog onbekende HItler. Het intense speurwerk naar zijn route en zijn diverse verblijfplaatsen in de West-Vlaamse fronstreek leverde heel wat verrassende vondsten op. In de Croonaertbossen bij Wijstschate verdiende Hitler zijn eerste onderscheiding. In Mesen vereeuwigde hij de ruïnes in tekeningen en schilderijen. In Aardooie genoot hij van enkele weken zorgeloze rust. En op het einde van de oorlog werd Hitler bij Wervik het slachtoffer van een Britse gasaanval, waardoor hij blind het front verliet. Het boek bevat diverse originele brieven, tekeningen en schilderen van Hitler, waaronder verschillende voor de eerste maal gepubliceerd worden.

zoeken in:
3,5
Aangenaam boek, niet diepgravend maar pretendeert dat ook niet. Werpt een uniek beeld op de Führer in WOI, alleen al de research die blijkbaar in dit boek gestoken is maakt het de moeite waard. Veel afbeeldingen waardoor ik er in een paar uur door was, reden te meer om het op te pikken.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:18 uur

geplaatst: vandaag om 10:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.