menu

Rommels Krieg in Afrika: Wüstenfüchse gegen Wüstenratten - Wolf Heckmann (1976)

Alternatieve titel: Rommel in Afrika: Woestijnvossen tegen Woestijnratten

mijn stem
geen stemmen

Duits
Oorlog / Waargebeurd

335 pagina's
Eerste druk: Gustav Lübbe, Bergisch Gladbach (West-Duitsland)

Een onthullende biografie over generaal-veldmaarschalk Erwin Rommel, de legendarische bevelhebber van het Duitse Afrika-Korps. Heckmann had toegang tot pas geopende archieven en sprak met vele betrokkenden uit de woestijnoorlog. Heckmann schetst een reconstructie van de gevechten in Noord-Afrika vanaf Rommel zijn intrede in 1941 tot het keerpunt in El Alamein en de onvermijdelijke capitulatie van de As-troepen in mei 1943. De strijd wordt zowel vanuit Duits- als Geallieerd standpunt bekeken.

zoeken in:
Het boek begint meteen met Erwin Rommel zijn intrede in februari 1941 in Noord-Afrika. De titel van het boek geeft aan wat het onderwerp is, maar wat voorgeschiedenis van Rommel kon geen kwaad. Het boek is een reconstructie over het verloop van de oorlog in Noord-Afrika. Rommel moest er heen om de Italiaanse nederlaag af te wenden en het initiatief op de Engelsen te heroveren. (Ook Australië en Nieuw-Zeeland steunden de britten). Echt gekke veel kom je niet over Rommel te weten, des te meer over zijn ondergeschikten tot de 'gewone' soldaat aan toe. Ook beschrijft de auteur de nodige geallieerde personen. Zo was het bij de Australiërs gebruikelijk officieren bij de voornaam aan te spreken. De krijgskansen gingen wat over en weer in de woestijn, maar het keerpunt was de tweede slag bij El Alamein in oktober 1942. Montgomery werd de tegenspeler van Rommel, die op dat moment met ziekteverlof in Wenen was. Vanaf dat moment raffelt de auteur het boek wat af. In haastig tempo werkt de auteur zich naar de capitulatie van de as-mogendheden (13 mei 1943) en schenkt nog even aandacht aan Rommel zijn einde in oktober 1944.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:46 uur

geplaatst: vandaag om 03:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.