menu

Du Sollst Nicht Töten - Hans Werner Richter (1955)

Alternatieve titel: Gij Zult Niet Doden

mijn stem
geen stemmen

Duits
Oorlog

252 pagina's
Eerste druk: Kurt Desch, München (West-Duitsland)

In dit boek worden de schokkende belevenissen geschilderd van een Duitse familie, vanaf het uitbreken van de oorlog tot de ineenstorting, tegen een achtergrond van een meedogenloze tijd. Walter, Peter en Gerhard Lorenz, drie broers, zeer verschillend in karakter, temperament en levensbeschouwing, moeten hun geboortestad verlaten om soldaat te worden, waarbij zij tenslotte alle drie de dood vinden. Het lot dat hun treft is symbolisch voor het leven, lijden en sterven van miljoenen. Hans Werner Richter heeft zijn roman 'Gij zult niet doden' genoemd. Hij toont aan, dat mensen die uittrekken om te doden tenslotte zelf de dood vinden, of ze nu hun ideaal volgden, een bevel gehoorzaamden, of zwichtten voor terreur, toen zij soldaten werden.

zoeken in:
Zeer ontroerend, spannend en tragisch boek over de zonen uit het gezin Lorenz, die opgeroepen worden om ten strijde te trekken. Het gezin herbergt zowel een jongen die gelooft in de 'zaak', als een anti-nazi die niets van Hitler en zijn partij moet hebben. Tevens is er een hoofdrol weggelegd voor Jürgen Schiemann, de verloofde van Helene Lorenz. Hans Werner Richter zelf belandde in 1943 in Amerikaanse krijgsgevangenschap.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:57 uur

geplaatst: vandaag om 10:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.