menu

De Stiefdochters van Stoof - Maarten 't Hart (2000)

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

45 pagina's
Eerste druk: LookaBook, Amsterdam (Nederland)

In "De stiefdochters van Stoof" vechten twee bakkersknechtjes om een bakkersmeid, waarbij onze held een knecht met ranzige bedoelingen een oplawaai met een ovenpaal verkoopt. De bakker probeert het imago van de gore knecht - zijn neefje - nog te redden, maar zijn struise stiefdochters redden de reputatie van onze jonge held, in wie wij natuurlijk de schrijver menen te herkennen.

zoeken in:
avatar van gert_r
2,5
Speciale editie in een gelimiteerde oplage als relatiegeschenk van een bank; in 2011 verscheen, met een andere omslag, een tweede druk in de reeks Literaire Juweeltjes.

avatar van mjk87
3,5
gert_r schreef:
Speciale editie in een gelimiteerde oplage als relatiegeschenk van een bank;


Ah, daarom hadden wij een stapel gratis mee te nemen exemplaren liggen bij de receptie (al zie ik het nu ook op de binnenflap staan). Heb er maar 1 meegenomen, net als een ander boekje dat nog niet op de site staat.

avatar van Lalage
Dit verhaal staat ook in De moeder van Ikabod & andere verhalen, waar ik toevallig nu in bezig ben.

avatar van mjk87
3,5
Erg vermakelijk boekje vooral. Wat kort, maar in die beperkte ruimte weet 't Hart toch heel goed een volledig verhaal te vertellen met redelijk wat sfeer. Vooral het leven van vroeger, van voor mijn tijd, weet 't Hart mooi neer te zetten. Verder niks bijzonders maar fijn als tussendoortje. 3,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:26 uur

geplaatst: vandaag om 09:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.