menu

Terminal - Robin Cook (1993)

Alternatieve titel: Terminaal

mijn stem
3,58 (12)
12 stemmen

Engels
Thriller

445 pagina's
Eerste druk: Putnam Publishing Group, New York City (Verenigde Staten)

Als de student medicijnen Sean Murpy kans krijgt stage te lopen in een van 's werelds meest vooraanstaande ziekenhuizen, grijpt hij die kans met beide handen aan. Het in het ziekenhuis gevoerde onderzoeksprogramma naar de oorzaken van kanker sluit immers perfect aan bij zijn opleiding en interesses.

zoeken in:
3,5
Was een uitprobeersel van me. Had nog nooit van de schrijver gehoord, maar ik waagde het erop.
Ik had eigenlijk kunnen zoeken naar de herkomst van deze schrijver, omdat het verhaal termen en (virale) processen beschrijft die alleen een geneeskundige of een wetenschapper weten kan. Me dunkt dat Robin Cook tenminste arts is.
Mijn affiniteit met geneeskunde is practisch niets en werd er dan ook niet door geprikkeld het verder op te zoeken. Ik begreep soms echt niets van de beschreven biologische e/o scheikundige processen beschreven in het verhaal. Maar iemand met dergelijke achtergrond zou mogelijk schuimbekkend in het verhaal gezogen worden.
Ja, het verhaal zelf is lekker weg te lezen. Want al begrijp je niets van medische wetenschap, het verhaal is pakkend genoeg om te blijven boeien.
Maar dit sluipt gestaag in de val der gewoonte: het verhaal is misschien spannend, maar die spanning wordt een roes, zoals ik het ervaren kan met een doorsnee detectiveroman: gedreven om door te lezen maar aan het einde van de bladzij doe je zonder meer het licht uit om de ogen toe te doen.
Maar dán komt de kracht van dit boek toch net even lobbiëen. Want het plot is werkelijk om van te smullen! Hilarisch en spannend en elk geschreven woord een duik in het diepere........
Humor, intellect en spanning vullen het verhaal, maar gebrek aan emotie deed mij tenminste in het ledige laten.
Een enorm pluspunt is het hoofdkarakter in het verhaal: een briljant geneeskundig onderzoeker met een nogal vaag en losbandig verleden zorgt voor verrassingen en een partij frisse humor!
Alles bij elkaar 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 11:47 uur

geplaatst: vandaag om 11:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.