menu

Onbewaakt Ogenblik - Bernlef (2012)

mijn stem
3,33 (9)
9 stemmen

Nederlands
Psychologisch

200 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Onbewaakt ogenblik gaat over een op Bernlef gelijkende schrijver die zich, onder druk gezet door zijn uitgever, met enige tegenzin aan zijn memoires zet. Alle thema’s die voor Bernlef belangrijk zijn geweest, komen in Onbewaakt ogenblik samen. Jeugdherinneringen, gedachten over muziek, taal en het geheugen, aantekeningen over een van zijn favoriete auteurs en verslagen van bijzondere ontmoetingen wisselen elkaar af in deze melancholische roman die zowel de neerslag is van een schrijversleven als een ode aan de liefde.

zoeken in:
avatar van Bassievrucht
3,5
De allerlaatste woorden van Bernlef

Ik schreef er een recensie over, zie hieronder.

Bernlef zat vorig jaar 50 jaar in het vak, met een oeuvre dat groter mat dat hemzelf. Op 29 oktober overleed hij. De auteur van onder meer Hersenschimmen zocht de publiciteit weinig op, en daarom zal er waarschijnlijk geen officiële biografie komen. Maar zijn laatst voltooide roman Onbewaakt Ogenblik heeft er wel erg veel van weg.

Recensie: Bernlef - Onbewaa...

Gast
geplaatst: vandaag om 06:55 uur

geplaatst: vandaag om 06:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.