menu

Naar het Aards Paradijs. Het Rusteloze Leven van Jacob van Roggeveen, Ontdekker van Paaseiland (1659-1729) - Roelof van Gelder (2012)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Historisch

392 pagina's
Eerste druk: Balans, Amsterdam (Nederland)

De ontdekker van Paaseiland was geen zeeman, maar een gepromoveerd jurist. Toch besloot hij een expeditie te ondernemen op zoek naar het onbekende Zuidland, een groot en mythisch continent in de Stille Oceaan. Voor het geld hoefde hij het niet te doen. Bovendien was hij al behoorlijk op leeftijd. Wie was deze intrigerende figuur? Wat dreef hem tot deze expeditie? Na een opleiding tot kaartenmaker werd Roggeveen notaris en vervolgens werkte hij zeven jaar in Batavia als Raad van Justitie. Hij kwam onder de invloed van Spinoza en raakte verwikkeld in een langdurig conflict met de gereformeerde kerk. Verbannen uit zijn geboortestad Middelburg organiseerde hij in 1721, Roggeveen was toen al in de zestig, zijn grote expeditie, die de vroegste beschrijvingen opleverde van bewoners van Paaseiland, van Samoa en van andere eilanden in Polynesië. Van Gelder schetst een beeld van een ongewoon en grillig leven tegen de achtergrond van de radicale Verlichting en de toenmalige obsessie van Europese ondernemers, piraten en fantasten met de Stille Oceaan.

zoeken in:
avatar van Jason82
Fraaie cover en interessant verhaal. Ik zag net dat de hardcover editie tijdelijk afgeprijsd is van € 30 naar € 7,90.

Ik hou me in, voorlopig.... ?

avatar van Jason82
Jason82 schreef:
Fraaie cover en interessant verhaal. Ik zag net dat de hardcover editie tijdelijk afgeprijsd is van € 30 naar € 7,90.

Ik hou me in, voorlopig.... ?

Binnen! ?

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Dat 'voorlopig' mocht inderdaad niet worden weggelaten ...

Gast
geplaatst: vandaag om 18:40 uur

geplaatst: vandaag om 18:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.