menu

Voor Altijd voor het Laatst - Tjitske Jansen (2015)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

144 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Tjitske Jansen schetst in korte prozafragmenten een jeugd waarin grote keuzes gemaakt moeten worden. De opgroeiende vrouw die ze portretteert, schaaft soms haar huid aan de werkelijkheid, waarin ze tastend maar kordaat haar weg zoekt.

zoeken in:
avatar van Theunis
3,0
Ergens halverwege het boek schrijft Tjitske Jansen over haar manier van schrijven, over hoe ze graag in flarden wil schrijven, over hoe dat door anderen wordt gezien als los zand. Jansen schrijft ijkpunten uit haar leven kleine alinea's, korte fragmenten. Essentiele levenslessen in enkele woorden. Dat doet ze op een mooie manier. Als lezer heb je het idee dat je tot de kern komt. En toch, dat losse zand, dat begrijp ik wel. Je zou zo graag de context zien, de aanloop, het proces. Je zou mee willen leven in plaats van alleen de conclusie te lezen. In die zin is het los zand. Het is wel een boek zoals ik hem vandaag wilde lezen: leuk voor tussendoor. En daar is niks mis mee.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:55 uur

geplaatst: vandaag om 13:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.