menu

De Wilden - Marion Pauw (2013)

mijn stem
3,17 (9)
9 stemmen

Nederlands
Psychologisch

272 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt. Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen. De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het dorp. In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de ‘witte mensen’ in staat zijn. Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten.

zoeken in:
hinie
Wat een prachtig boek! Je zit vanaf de eer,ste regel meteen in het boek en dat vind ik geweldig, maak dat zelden mee.
Aanrader. Mooiste boek van haar tot nu toe.

avatar van psyche
3,0
psyche (crew)
Wat mij betreft vooral een laagdrempelig vakantieboek met een hoog Amsterdam-Zuid gehalte. Dat laatste minder irritant dan in Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn van Daphne Deckers.
ls je de omschreven plot leest vermoed je direct hoe het verhaal zal gaan verlopen en al lezend blijkt dit vermoeden juist.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:40 uur

geplaatst: vandaag om 11:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.