menu

De Zangbreker - Carolina Trujillo (2014)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Tony zit in dalers. Dat betekent dat het zijn taak is om mensen die hun ondergang tegemoet gaan een handje te helpen. Tony is geen engel en geen duivel, hoewel hij voor zijn cliënten onzichtbaar is. Zijn bazen zijn dames die quota opleggen en straffen uitdelen als er niet volgens de regels wordt gewerkt. Als ze Tony betrappen op ongeoorloofde methodes (hij laat een zangeres die als stijger is aangemerkt verongelukken in een ravijn) wordt hij verbannen naar Montevideo. Daar gaat zijn werk Tony steeds minder goed af: hij begint zich aan zijn cliënten te hechten.

zoeken in:


avatar van Lalage
Dit boek wilde ik graag lezen omdat het zich in Uruguay afspeelt en dus een aanvulling zou zijn voor mijn leesreis om de wereld. Het gaat over een soort engelen, die erg lijken op mensen, maar dan onzichtbaar. In het begin maakt dit me nieuwsgierig, maar al snel merk ik dat de uitwerking erg summier is en dat het niet helpt om me steeds af te vragen wat het doel van die engelen nou precies is en hoe ze ongemerkt in een auto mee kunnen rijden. In plaats van dat er meer vaart in het verhaal komt, lijkt het juist steeds langzamer te gaan. Ik ben al over de helft als het me echt niet meer lukt om verder te komen: mijn gedachten dwalen steeds af. Ik heb de laatste bladzijden nog doorgekeken, maar het einde is niet te volgen als je de tussenliggende pagina's hebt overgeslagen. En het boeit me ook niet meer. Dit boek gaat terug naar de bieb, al zal ik niet snel nog een boek uit Uruguay tegenkomen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:08 uur

geplaatst: vandaag om 13:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.