menu

Two Graves - Douglas Preston en Lincoln Child (2012)

Alternatieve titels: Twee Graven | Pendergast #12 | Helen #3

mijn stem
3,39 (9)
9 stemmen

Engels
Thriller

480 pagina's
Eerste druk: Grand Central, New York (Verenigde Staten)

Nadat zijn vrouw Helen voor zijn ogen schaamteloos ontvoerd wordt, jaagt special agent Pendergast de ontvoerders woedend door het hele land na tot in Mexico. Maar dan gaan de dingen vreselijk en tragisch fout. De ontvoerders ontsnappen en Pendergast trekt zich terug in zijn appartement in New York en sluit zich af voor de buitenwereld. Maar als een serie bizarre moorden plaatsvindt in verschillende hotels in Manhattan, gepleegd door een jongen die het bijna helderziende talent heeft om gevangenneming te omzeilen, vraagt luitenant D'Agosta zijn vriend Pendergast om hulp. In het begin aarzelend ontdekt Pendergast al gauw dat de moorden een boodschap zijn van de ontvoerders van zijn vrouw. Maar waarom een boodschap? En wat betekent het? Wanneer de ontvoerders opnieuw toeslaan bij hen die Pendergast het meest na staan, gaat de FBI-agent er met vernieuwde wraakzuchtige woede eropuit om de verantwoordelijken op te sporen en te vernietigen. Zijn reis brengt hem diep in de oerwouden van Zuid-Amerika in, waar hij uiteindelijk oog en oog komt te staan met een oud kwaad dat zich opnieuw roert.

zoeken in:
Vriendts
Deze triologie vond ik helaas maar zozo, niet slecht maar ook niet bijzonder. Dit laatste deel maakte het er niet beter op. (Te) veel verhaallijnen en een magere ontknopping maar al met al de moeite waard,

avatar van james_cameron
4,0
De avonturen van special agent Pendergast zijn altijd leuk, ook nu weer. Ditmaal gaat hij achter de ontvoerders van zijn doodgewaande vrouw aan. De speurtocht leidt naar de oerwouden van Zuid-Amerika. Bij vlagen behoorlijk vergezocht en soms zelfs behoorlijk idioot, maar Preston & Child zorgen er gelukkig wel voor dat de boel nog net op de rails blijft. Al met al één van de mindere boeken uit de reeks, maar alsnog zeer onderhoudend en spannend.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:19 uur

geplaatst: vandaag om 02:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.