menu

Bodemloos - Loes den Hollander (2012)

mijn stem
4,17 (3)
3 stemmen

Nederlands
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Karakter, Uithoorn (Nederland)

Tjeerd en Lizzie van Loon en Mies van Meekeren hebben een sterke familieband. Ze delen een turbulent verleden, maar de tijd heeft daar rust in aangebracht. Dat verandert als Hella, hun moeder en zus, een zelfmoordpoging doet die slaagt. Het verleden komt tevoorschijn in de persoon van wie iedereen zich al jaren geleden definitief heeft afgewend en ze ontdekken dat er iets valt af te rekenen. Ze verzetten zich tegen zijn eisen en bundelen hun krachten. Maar hij weet wie van hen de zwakke schakel is. Hij weet ook iets niet en daardoor wordt de confrontatie die niet uit kan blijven een angstaanjagende gebeurtenis die niemand had voorzien.

zoeken in:
avatar van AmazingPP
5,0
Als je naar de foto van Loes den Hollander kijkt op de achterzijde van het boek en haar volgt op Twitter en Facebook verwacht je toch van die vrouw op die foto niet dat zij zulke gruwelijke verhalen kan verzinnen. Want dat is "Bodemloos"; een gruwelijk verhaal. Het is ook gruwelijk goed. Elke keer verbaast Loes me met haar vermogen tot het schrijven van zeer goede thrillers. Het zijn duidelijke personages waarmee je te maken krijgt, elk persoon komt ruimschoots aan bod en je leert de personen echt kennen. Het zijn dan ook mensen die je buren zouden kunnen zijn, een truc die ook Stephen King hanteert: herkenbare personages, zo uit het leven gegrepen. Daarnaast klopt het verhaal van het begin tot het eind. Je leeft helemaal mee en dan ineens in de climax van het boek blijkt dat je volledig op het verkeerde spoor zat! Je ziet echt met je wenkbrauwen omhoog de laatste hoofdstukken te lezen en je denkt bij jezelf: "Hoe doet ze het toch iedere keer?" Nogmaals, beste lezer van deze recencie: ik snap niet dat er nog nooit een regisseur is opgestaan die een boek van Loes durft te verfilmen. Geen eenvoudige klus, dat lijkt me niet, maar ik denk wel dat het een groot succes zou zijn. Mevr. den Hollander schrijft in ieder geval tien keer zo goed als Mevr. Noort. Dat is natuurlijk altijd een persoonlijke smaak, maar als ik de recencies zo eens lees bij het laatste boek van Mevr. Noort kan ze beter haar koffers pakken en verhuizen naar Mexico. Loes moet daarentegen lekker in Nederland blijven wonen en doen waar ze goed in is: een kei van een thriller schrijven. Vijf dikke sterren!!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:58 uur

geplaatst: vandaag om 15:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.