menu

Meisjes Vechten Niet - Marion Bloem (1988)

mijn stem
2,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman / Streek/Familie

43 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

Tante Jossa is de lievelingstante van de vertelster in dit verhaal. Tante Jossa is gehandicapt en compenseert dat met een vrolijke en eigenzinnige levenshouding. Ze is geliefd en ze wordt geacht, maar in haar leven ontbreekt één wezenlijk onderdeel: de liefde. De man van wie ze houdt heeft in haar nooit meer dan een goede vriendin gezien. Een ongetrouwde mannelijke collega van kantoor lijkt de laatste kans. Een vriendin van tante Jossa regelt dat hij meegaat met een reisje van het bedrijf. Tijdens die reis moet het gebeuren...

zoeken in:
avatar van gert_r
2,0
"Deze novelle was een soort vingeroefening voor De leugen van de kaketoe. Het is een autobiografisch gegeven dat is omgewerkt tot een strak verhaal, en dit moest eerst even op papier voordat ik De leugen kon schrijven."

Marion Bloem

In 2012 opnieuw uitgebracht als Literair Juweeltje.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:49 uur

geplaatst: vandaag om 14:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.