menu

Hoi Feest - Ellen Deckwitz (2012)

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

45 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

'Hoi Feest richt zich op mislukte haarverfbeurten, de frustraties van de puberteit, konijnen, de lichamelijkheid van religie en de ruimtelijkheid van het lichaam. Licht van toon en heldere gedichten van vorm.

zoeken in:
avatar van slowgaze
4,5
Wat ik van Hoi Feest vond? Weinig verrassend, omdat grotendeels dezelfde thematiek als in Deckwitz' De Steen Vreest Mij uitgewerkt wordt: religie en lichamelijkheid, hoewel ook andere thema's als erotiek toegevoegd zijn. Ook begint Deckwitz nogal typische Deckwitz-trekjes te vertonen, zoals de wat excentrieke grammatica. De kwaliteit van de bundel is echter flink toegenomen. Wil je meer weten? Leest dan mijn recensie.

3,5
De thematiek is veelal hetzelfde, alleen anders uitgewerkt. Hoi Feest klinkt opgewekter, ik vond De steen vreest mij meer een tragedie lijken. Ik ben het eens met je punt dat ze nu al 'trekjes' begint te vertonen. Maar dat maakt het zo Deckwitz. Je weet dat je met haar te maken hebt en ze buigt clichés om in een heldere compositie met vergelijkingen.

Genoot meer van De steen vreest mij, desalniettemin 4*

avatar van slowgaze
4,5
Ik zie zowaar meer stemmen.
Soit, dat opgewektere, daar heb je gelijk in. Had ik eigenlijk wel kunnen noemen.

avatar van slowgaze
4,5
Laast herlezen en ik weet niet of het door m'n Tonnus Oosterhoff-lectuur komt, maar ik voel deze bundel nu nog meer. Ik herzie m'n mening over dat het weinig verrassend is t.o.v. Ellens debuut, want deze bundel ligt wel in het verlengde, maar is zo ontzettend veel beter. Het lichamelijke aspect is heel sterk uitgewerkt, en de soms excentrieke taal ook. Zo'n gedicht als dit, hoe dat zo knap in elkaar steekt en op zoveel niveaus werkt, ja, dat maakt poëzie de moeite waard. Halfje omhoog en in retrospectief is dit eigenlijk wel de beste bundel van 2012.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:15 uur

geplaatst: vandaag om 09:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.