menu

Live by Night - Dennis Lehane (2012)

Alternatieve titel: Nachtleven

mijn stem
3,86 (7)
7 stemmen

Engels
Thriller

416 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Boston, 1926: illegale stokerijen schieten tijdens de Drooglegging als paddenstoelen uit de grond. Kruimeldieven, gangsters en corrupte agenten zien hun kans schoon. Joe Coughlin is zo'n jonge crimineel, voorbestemd voor een schitterende carrière in de onderwereld. Bij een gewaagde overval op een goklokaal ontmoet hij de mooie Emma, het onbereikbare liefje van de beruchte gangster Albert White. Ambitie en macht brengen Emma en Joe samen en in het diepste geheim genieten ze van het leven en de liefde. Maar in een wereld van geld, drank en wapens is niemand te vertrouwen. Joe staat niet alleen onder aan de ladder van de georganiseerde misdaad, maar ook aan het begin van een duizelingwekkende reis die hem van de roerige undergroundscene in Boston naar de swingende straten van Cuba voert. Voor mannen als Joe lijkt slechts één zekerheid te bestaan, die van een vroege dood. Hij zal zich koste wat kost moeten onttrekken aan zijn noodlot.

zoeken in:
avatar van Pecore
3,0
Vervolg op de De infiltrant, dat ik een paar jaar geleden las. Het boek begint erg sterk. Lehane schrijft erg filmisch en weet in een stoere stijl een aangenaam sfeertje neer te zetten. Je moet er wel van houden, want de snelle oneliners - ze doen denken aan punchlines van rappers - komen met velen. Maar mij bevalt het wel. Tot ik op ongeveer de helft van het boek verlang naar meer. Het schort aan diepgang, karakterontwikkeling, dat soort dingen. En dan is de snelle pen van Lehane net niet genoeg om dit tot een echt fraai boek te maken. Desondanks wel met plezier gelezen en ik zal mij vast nog eens wagen aan het laatste deel.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:26 uur

geplaatst: vandaag om 12:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.