menu

Deutsche Herzen und Helden IV: Der Fürst der Bleichgesichter II - Karl May (1901)

Alternatieve titels: In het Dal van de Dood | Im Tal des Todes

mijn stem
geen stemmen

Duits
Avontuur / Romantiek

352 pagina's
Eerste druk: H.G. Münchmeyer, Dresden (Duitsland)

In het dal van de dood lukt het de Oskar Steinbach en zijn gezellen om de gevangenen te bevrijden die onder onmenselijke omstandigheden in een kwikmijn zwoegen. Daaronder bevinden zich ook Martin von Adlerhorst, zijn zuster Magda en hun moeder Anna. Inmiddels zijn ook Lord Eagle-nest en Hermann von Adlerhorst op het jacht van de Lord in Amerika aangekomen. De vreugde van het weerzien met de familieleden na zovele jaren van elkaar gescheiden te zijn geweest is groot maar wordt echter spoedig overschaduwd door de zoveelste ontsnapping van de misdadige kamerdienaar Florin. Nu moet alleen nog Georg von Adlerhorst opgespoord worden om de familie compleet te maken.

zoeken in:
ags50
Band 62 (Karl May Verlag) – Band II.23 (Historisch-kritische Ausgabe) – Deel 47 (Karl May pockets, Het Spectrum)

Zie ook: Deutsche Herzen und Helden I

Het vierde deel van de pentalogie, die gezamenlijk de roman “Deutsche Herzen und Helden” vormt, verscheen ook in 1901 en kreeg van Fischer de titel “Der Fürst der Bleichgesichter. Band II” mee. Gezien vanuit de oorspronkelijke versie werd in dit boek de tekst van de pagina’s 1164 t/m 1578 opgenomen, oftewel van de “Zweite Abtheilung. Der Fürst der Bleichgesichter” het gedeelte “II. Im Thale des Todes” uit de colportageroman. De tekst was door Paul Staberow lichtelijk aangepast. Qua uiterlijk wordt het verschil tussen de twee gelijknamige banden gevormd door de basiskleur (groen voor Band I en lichtbruin voor Band II) en de bedrukking van Band I resp. Band II onderaan op de rug.

In de serie “Karl May’s Gesammelte Werke” van het Karl May Verlag in Radebeul werd de tekst van het vierde deel van “Deutsche Herzen und Helden”, te weten “Der Fürst der Bleichgesichter. Band II”, geheel opgenomen in Band 62 “Im Tal des Todes” (KMV) die op 20 december 1933 verscheen, om daarin de hoofdstukken 7 t/m 21 te vormen.

In de serie Karl May pockets, Het Spectrum, is weliswaar de tekst volgens de editie van het Karl May Verlag aangehouden, inclusief de naamswijzigingen en toevoeging van andere personen, maar werd gekozen voor een separaat boekwerk, conform de Fischer-uitgave. Daarom is de vertaling van “Der Fürst der Bleichgesichter. Band II” in zijn geheel terug te vinden in Deel 47 “In het dal van de dood”.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:26 uur

geplaatst: vandaag om 08:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.