menu

Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn - Daphne Deckers (2012)

mijn stem
2,85 (10)
10 stemmen

Nederlands
Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Carrera, Amsterdam (Nederland)

Als Iris na de geboorte van haar zoontje in de steek wordt gelaten door haar jeugdliefde, moet zij als alleenstaande moeder op zoek naar nieuw geluk in de competitieve televisiewereld. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een even aantrekkelijke als ongrijpbare hondenuitlater) vindt Iris langzaam maar zeker haar evenwicht terug. Maar niet voordat ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond – waarbij ook nog een lang begraven familiegeheim wordt ontrafeld.

zoeken in:
Ebenezer Scrooge
Boze tongen beweren dat Daphne Deckers dit boek niet zelf heeft geschreven,
maar haar goudvis.

avatar van psyche
2,0
psyche (crew)
Niets menselijks is mij vreemd, mijn vooroordeel bij het zien en horen van Daphne Deckers is:
ALLES is zoals het zou moeten zijn. Dat zegt meer over mij dan over de auteur van ALLES Is Zoals Het Zou Moeten Zijn want ik ken haar helemaal niet, ik kan niet in haar hoofd kijken, ik heb totaal geen weet van haar privéleven behalve dat ze, en dat is ook maar een vage herinnering, als VWO leerling of studente op straat werd gevraagd voor een fotosessie. Of zoiets. Ze is getrouwd met een bekende tennisspeler danwel ex-tennisspeler en heeft een paar kinderen. Ik vind haar blauwe ogen onwaarschijnlijk blauw en heel erg open.
Buitenkant dus.
Nieuwsgierig omdat er van deze dame toch wel heel wat is verschenen en ik er vanuit ga dat uitgevers op een bepaald moment die blauwe ogen wel kennen, heb ik zonet ALLES Is Zoals Het Zou Moeten Zijn bij de bieb opgehaald. Wachtend in de rij om de roman onder de scan te houden las ik alvast het gelijknamige eerste hoofdstuk. Vlot van pen met een dusdanig verrassende cliffhanger naar hoofdstuk 2 dat ik heel hard moest lachen. DD kan timen. DD kan de spot drijven met hoe alles zou moeten zijn ...
Wordt vervolgd.

avatar van psyche
2,0
psyche (crew)
psyche schreef:
DD kan timen. DD kan de spot drijven met hoe alles zou moeten zijn ...


Het eerste hoofdstuk eindigde grappig, het is goed merkbaar dat DD ook columns/korte verhalen schrijft. Nu ken ik die bundels niet, ik ga het evenmin proberen. Het lezen van Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn vond ik bij nadere lezing een opgave.
Allereerst kan hoofdpersoon Iris in welke situatie dan ook maar moeilijk in zinnen zonder merknamen denken. Hetzelfde geldt voor wat mij betreft waanzinnige commerciële tv programma's waaraan ze meewerkt. Die merken en programma's interesseren me echt niets.
Waar dingen 'mis' gaan is voor mij als lezer precies duidelijk, misverstanden ontstaan door de te grote mond van Iris met aardig wat platvoerse taal. Iris luistert nauwelijks. Iris legt ook nog eens haar eigen gedachten en grapjes uit ...

Nu kan ik bedenken dat dit 'hoort' bij het personage, maar wat DD niet kan is doseren waardoor mijn irritatie dusdanig hoog oploopt dat het tussen mij en Iris hopeloos wordt. Behalve dat dit personage zich als een kip zonder kop gedraagt ontbreekt tot ongeveer tweederde van de roman diepgang in de rest van het verhaal. Daar waar het enigszins onder de oppervlakte 'dreigt' te komen volgt weer een volgende idiote situatie.

In het laatste eenderde deel worden bepaalde zaken uit Iris' verleden duidelijk, losse verhaallijnen komen bijeen maar het raakt me voor geen meter. Slap voorspelbaar en ze leefden nog lang en gelukkig eindeeinde.
Geen DD meer voor mij. Ik voeg me bij eerdere stemmers 2*

4,5
Leuk boek, relatieproblemen vanuit een vrouwelijk perspectief (ik ben een man). Mannen worden aanvankelijk voorgesteld als lomperikken, die maar 1 ding willen, later blijken ook veel vrouwen slettebakken.
Dit is geen literair meesterwerk, maar een amusante relatiecomedie, met toch nog een verassend slot, er blijken ook mannen en vrouwen te zijn die aan een serieuze relatie willen werken.

avatar van psyche
2,0
psyche (crew)
Ebenezer Scrooge schreef:
Deckers zegt in dit boek dat haar zoontje Valentijnsdag maar een commercieel feest
vindt


Ik denk dat je een ander boek bedoelt, in Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn is het kind van de hoofdpersoon Iris een pasgeboren baby.

avatar van jordybeukeboom
Ebenezer Scrooge schreef:
Boze tongen beweren dat Daphne Deckers dit boek niet zelf heeft geschreven,
maar haar goudvis.


De tegenprestatie van Daphne is dat zelf steeds meer op een vis begint te lijken

avatar van the Cheshire cat
0,5
De Slimste Vis van Nederland.

3,0
Natuurlijk is de hoofdpersoon, de dertigjarige Iris, een irritant persoon, die heel erg met zichzelf bezig is en een wel erg grote en grove mond heeft m.n. richting de mannen die ze tegen komt en voor wie ze ofwel gevoelens krijgt of op wie ze afknapt. Je kunt het ook assertief noemen van deze mevrouw, maar dat is dan wel in een overtreffende trap. En als je je aan deze hoofdpersoon gaat ergeren is het wel een dik boek om doorheen te komen. Aan de andere kant zijn er nog al wat veranderingen in de story en geeft het enkele inkijkjes in wat een productiebedrijf voor een commerciële tv-zender zoal kan verzinnen. Daarnaast zijn er (heel kleine) stukjes over een kinderziekenhuis die ontroeren. Ook is er een bladzijde toegevoegd die reclame maakt voor het Steunfonds van het Emma Kinderziekenhuis AMC van wie Daphne Deckers ambassadeur is.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:51 uur

geplaatst: vandaag om 05:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.