menu

Next of Kin - John Boyne (2006)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Thriller

501 pagina's
Eerste druk: Penguin Books, London (Verenigd Koninkrijk)

Het is 1936 en in London gonst het van de geruchten over een affaire tussen Edward VIII en Mrs. Simpson. Maar de koning is niet de enige die een moeilijke beslissing moet maken. Owen Montignac, aantrekkelijke en charismatische telg van een familie van landeigenaars, wacht naarstig op de bekendmaking van het testament van zijn overleden oom. Hij heeft namelijk grote gokschulden en casinobaas Nicholas heeft hem de keuze gegeven: of hij betaalt 50.000 pond voor de kerstdagen, of hij zal het met zijn leven moeten bekopen. Dus wanneer Owen ontdekt dat hij uit het testament is geschreven ten faveure van zijn beeldschone nicht Stella, is het aan zijn sluwheid om toch aanspraak te maken op het geld. Met behulp van zijn gewiekstheid probeert hij een slaatje te slaan uit de crisis rond de monarchie Daarbij gaat hij zelfs een moord niet uit de weg.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,0
Dit is alweer mijn derde boek van John Boyne en ik heb wederom genoten van de speelse en levendige manier waarop hij de geschiedenis verdraait tot toegankelijke literatuur. Hier gaat het om een constitutionele crisis in Engeland die hij spiegelt aan het verhaal van het fictieve karakter Owen Montignac. Het levert een lekkere historische thriller op met leuke karakters en een plot dat je opzuigt van begin tot einde. Wat ik wel jammer vind is dat er te snel aanwijzingen gegeven worden waar het plot ongeveer heen zal gaan en dat de geloofwaardigheid ook te wensen overlaat. We moeten dus echt slikken dat er een moord gepleegd is in het appartement van Owen en dat hij zo goed als vrijuit gaat in het onderzoek. En wanneer Gareth vrijgesproken wordt, dan wordt er niet eens de conclusie getrokken dat Owen´s verhaal misschien niet helemaal klopt. Integendeel, ze vertrouwen hem meteen en het onderzoek gaat de doofpot in. Je zou nog kunnen beargumenteren dat het met de machtspositie van Keaton te maken heeft die Owen uit het onderzoek houdt, maar het had van mij toch iets geloofwaardiger afgerond mogen worden,

Gast
geplaatst: vandaag om 14:48 uur

geplaatst: vandaag om 14:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.