menu

Back to Blood - Tom Wolfe (2012)

Alternatieve titel: Terug naar het Bloed

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Engels
Psychologisch

720 pagina's
Eerste druk: Little, Brown, New York (Verenigde Staten)

Tom Wolfe begint zijn roman met een politieboot die over de golven van Biscayne Bay voor de kust van Miami scheurt, met aan boord officier Nestor Camacho. Tegen het koortsachtige landschap van de metropool introduceert hij een Cubaanse burgemeester; een zwarte politiechef; een op schandaal beluste journalist en zijn onmogelijke hoofdredacteur; een Britse seksverslavingspsychiater en zijn Zuid-Amerikaanse verpleegster – tot voor kort Nestors grote liefde; een verfijnde en lichtgetinte jonge vrouw uit Haïti en haar creoolssprekende, wannabe gangster-broertje; een pornoverslaafde miljardair; crackdealers uit de getto’s; ‘toeschouwers’ bij de jaarlijkse zeilwedstrijd op Biscayne Bay die alleen geïnteresseerd zijn in de orgie van de komende nacht; en een clubje schimmige Russen. ‘Terug naar het bloed’ geeft een dynamisch en gedetailleerd verslag van het geraas van deze tijd.

zoeken in:
avatar van liv2
Oorspronkelijk aangekondigd voor 2009

avatar van Rius
2,0
Back to Blood is vertaald naar Terug naar Het Bloed. Eigen Volk Eerst zou beter passend geweest zijn, maar ligt wellicht te gevoelig. Net als hij eerder deed met New York en Atlanta geeft Wolfe nu Miami een gezicht. Veel minder goed helaas. De eerste paar bladzijden vond ik echt onthutsend slecht. Daarna stijgt het niveau wel wat, en kabbelt het verhaaltje rustig een paar honderd bladzijden verder. De laatste paar hoofdstukken lijkt er zowaar iets van spanning te ontstaan, maar uiteindelijk eindigen het verhaal en het plot in het grote niets. Al met al een flinke teleurstelling.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:34 uur

geplaatst: vandaag om 15:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.