menu

Old Filth - Jane Gardam (2004)

Alternatieve titels: Een Onberispelijke Man | Old Filth #1

mijn stem
3,55 (11)
11 stemmen

Engels
Psychologisch

259 pagina's
Eerste druk: Chatto & Windus, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Old Filth (Failed In London, Try Hong Kong) is de bijnaam van de reeds lang gepensioneerde en inmiddels legendarische rechter, Sir Edward Feathers, die zijn fortuin maakte als advocaat in Hong Kong. In de ogen van zijn omgeving is hij een oude man die een gemakkelijk en tamelijk saai leventje heeft gehad, maar niet alles is wat het lijkt. Er zijn fragmenten uit zijn vroegste jeugd in Maleisië, dan weer beschrijvingen van dingen die hij onlangs meemaakte, zoals de dood van zijn vrouw, fragmenten uit zijn school- en studententijd, hele kort hints over een aantal jeugdjaren in Wales waar iets raars gebeurde, en geleidelijk aan krijgen we een beeld van de echte Edward Feathers. Eén ding is volstrekt duidelijk: hij heeft niet zoals iedereen denkt een gespreid bedje gehad...

zoeken in:
avatar van liv2
4,0
Boek van de maand maart DWDD.



avatar van superfreak
3,0
Geen aanrader. Er zit een heel vreemde balans in dit boek. Het begint goed, maar daarna schiet het alle kanten op met allerlei onduidelijke verwijzingen naar het verleden waar ik over het algemeen niet van houdt.

avatar van Kees50
4,5
Prachtig boek, waarin in brokstukken stap voor stap het startbeeld van de succesvolle rechter en advocaat wordt bijgesteld. Boeiend tot het eind.

avatar van Lalage
3,0
Goed geschreven, maar qua inhoud boeide het me niet echt. Toch door naar het volgende deel.

avatar van david bohm
3,5
Fijn boek, met een soort downtown abbey sfeer. Het hoofdpersonage is eigenlijk vrij vlak en eendimensionaal maar heeft een bijzondere geschiedenis.
Lekker om te lezen en heb het ook vlot uit, dag of drie. De andere delen ga ik ook nog lezen maar heb voorlopig nog wat anders op de plank staan.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:52 uur

geplaatst: vandaag om 14:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.