menu

Der Verlorene Sohn III: Sklaven der Schande - Karl May (1905)

Alternatieve titel: Sklaven der Schande

mijn stem
geen stemmen

Duits
Avontuur / Romantiek

406 pagina's
Eerste druk: H.G. Münchmeyer, Dresden-Niedersedlitz (Duitsland)

Met allerlei loze beloften lokken vrouwenhandelaren uit de arme gebieden respectabele meisjes naar de stad. Daar maken de armsten onder hen kennis met nog veel grotere nood en gaan zij gebukt onder de schande die over hen wordt uitgestort. Ook de bedeesde Magda Weber, dochter van een tot de bedelstaf gebrachte houthakker, en Marie Bertram vallen ten prooi aan de gemene bedriegers. Robert, de halfbroer van deze laatste en de eigenlijke erfgenaam van Helfenstein, en haar verloofde gaan op zoek naar deze slaven der schande om hen uit de klauwen van hun “beschermers” te bevrijden.

zoeken in:
ags50
Band 75 (Karl May Verlag) – Band II.16 (Historisch-kritische Ausgabe)

Zie ook: Der verlorene Sohn I

Deel drie van de pentalogie “Der verlorene Sohn” verscheen eveneens in 1905 en kreeg binnen de Fischer-editie de titel “Sklaven der Schande”. Gezien vanuit de oorspronkelijke versie werd in dit boek de tekst van de pagina’s 961 t/m 1440 opgenomen, oftewel de “Dritte Abtheilung: Die Sclaven der Schande” uit de colportageroman. De tekst was door Paul Staberow lichtelijk aangepast.

Met inachtneming van de opmerkingen vermeld bij “Der verlorene Sohn I” ten aanzien van het uitgangspunt van de bewerking van deze roman werd de tekst van het derde deel van “Der verlorene Sohn”, te weten “Sklaven der Schande”, aangepast, waar nodig ingekort en tot een samenhangend verhaal verwerkt in de serie “Karl May’s Gesammelte Werke” van het Karl May Verlag in Radebeul opgenomen in de gelijknamige Band 75 “Sklaven der Schande” (KMV) die op 20 juni 1993 verscheen.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:34 uur

geplaatst: vandaag om 03:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.