menu

Maanlicht - Hella S. Haasse (2012)

mijn stem
3,00 (5)
5 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Fantasy / Griezel

140 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Nagelaten verhalen van Haasse, vol duistere, geheimzinnige gebeurtenissen en onverklaarbare verschijningen. Sommige verhalen lijken al in de jaren '30 en '40 geschreven te zijn. Ze spelen zich af in spookachtige huizen: een lage, donkere zaal, een grachtenpand, een buitenhuis en een afgelegen landgoed.

zoeken in:
avatar van mjk87
2,0
De laatste zin van het laatste verhaal (van de vijf) luidt: "Het is vreemd, dacht Laura, want eigenlijk heb ik toch niets bijzonders beleefd". Zelden dat een laatste zin zo duidelijk mijn gevoel bij dat boek weet te verwoorden. En dat geldt eigenlijk voor elk verhaaltje, het zijn een soort griezelverhalen, in de geest van E.A. Poe met in het begin vaak nog wel een aardig opzet en sfeerschepping (al verschilt dat echt per verhaal) om uiteindelijk vaak als snel te verzanden in nikserigheid. De verhalen boeien veelal niet en ook dat ze nergens heen gaan is niet iets waar ik echt van houd. 2,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:14 uur

geplaatst: vandaag om 10:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.