menu

Finse Meisjes - Kira Wuck (2012)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

48 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

Wucks absurde en tegelijkertijd melancholische gedichten gaan onder andere over haar oma die bij de maffia had gewild, over feestjes zo saai dat je zou willen dat iemand iets in je drankje doet en over de geslotenheid van Finse meisjes.'

zoeken in:
avatar van slowgaze
4,0
Leest allen mijn recensie (en natuurlijk ook de bundel): Debuutbundel Finse Meisjes van Kira Wuck steekt en schuurt.

avatar van thomzi50
Tof stuk

avatar van slowgaze
4,0
Dank je, thomzi50.

avatar van mjk87
3,5
Waarom heet je daar Buser en op deze site Van Ostaijen?

avatar van slowgaze
4,0

Ik heet niet echt Sean Paul van Ostaijen. Ik dacht dat de meesten wel door zouden hebben dat dat een nepnaam is, een samenvoeging van Sean Paul en Paul van Ostaijen. Dat is postmodern en zo.

avatar van mjk87
3,5
Ergens dacht ik dat al, zeker vanwege dat Van Ostaijen en je pokémondag. Maar ja, je had wel zo kunnen heten. Sean Paul ken ik dan weer niet.

avatar van HankMoody
Haha, uiteraard. Wel een coole naam Sean Paul van Ostaijen.


avatar van gert_r
slowgaze schreef:
Maar jongens en meisjes toch, laten we het over Kira Wuck hebben.

Vind ik ook: prima recensie!
Er stond vandaag trouwens ook een redelijk welwillende recensie in Trouw, van Janita Monna.
...Maar ik kon 't toch niet nalaten even wat onderzoek te doen: nu weet ik dat Paul van Ostaijen geen (achter)(klein)kinderen had en waarom ik nog nooit van Sean Paul had gehoord: rap, brrrr...

avatar van slowgaze
4,0
Danke schön, Gert. Die recensie in Trouw, heb je daar toevallig een link naar?
En dat 'rap, brr...'; Sean Paul is ook absoluut geen favoriet van me, 'Like Glue' is overigens wel een guilty pleasure, maar zijn thomzi50 en ik hier dan de enige hiphopliefhebbers op BoekMeter?

avatar van mjk87
3,5
Je hebt me wel enthousiast gemaakt Slowgaze toentertijd, alleen was dit boekske maar niet in de bieb te vinden (en ja, € 15 voor een bundeltje vind ik net iets te veel). Maar nu dus zowaar kunnen lezen, en ja, het is af en toe zeer plezant en zeer fijn met een paar prachtige zinnen. Zo zitten er overigens ook gedichten tussen die me helemaal niets doen maar de balans slaat positief uit. Fris, begrijpelijk, er worden niet per se mooie beelden opgeroepen maar het zijn de rake dingen die Wuck schrijft die het 'm doen, met die oma en de maffia als absoluut hoogtepunt. 3,5*.


avatar van Lalage
3,5
Als ik de bundel uit heb en weer doorblader, zie ik dat ik elk gedicht onthouden heb. Er komen weer beelden naar boven. Dan is het me toch goed gelukt, denk ik. Poëzie is wel geschikt voor mij.

Finse meisjes – Kira Wuck | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 08:24 uur

geplaatst: vandaag om 08:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.