menu

De Bril van Buddy Holly: Popmuziek volgens Boudewijn Büch - Boudewijn Büch (2006)

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Nederlands
Ideeënliteratuur

115 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Van de verzamelaar Boudewijn Büch is natuurlijk bekend dat hij een levensgrote fan was van Mick Jagger en The Rolling Stones. Hij verzamelde zo'n beetje alles wat met popmuziek te maken had. Kort voor zijn dood in 2002 leverde hij een eerste versie in van een manuscript dat bedoeld was als een kleine introductie tot de nog zeer jonge verzamelleer van de popmemorabilia. Tevens laat dit boek de waarschijnlijk enigszins wilde en weidse manier zien waarop de auteur met de popcultuur, in een wel heel breed verband, wenst om te gaan. Hij rekent deze eigenschap tot een gekte die hij zich met overgave en genoegen permitteert. Kortom: popmuziek volgens Boudewijn Büch. Speciaal voor deze uitgave zijn aan genoemd manuscript enige columns toegevoegd die eveneens kenmerkend zijn voor Boudewijn Büch als auteur én als muziekliefhebber.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
3,5
Leuk boekje, dat een opzet lijkt te zijn voor een vervolg op zijn boek Rock & Roll. Boudewijns liefde voor muziek werkt aanstekelijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:04 uur

geplaatst: vandaag om 16:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.