menu

The Murder at the Vicarage - Agatha Christie (1930)

Alternatieve titel: Moord in de Pastorie

mijn stem
3,52 (31)
31 stemmen

Engels
Detective

256 pagina's
Eerste druk: Collins Crime Club, Glasgow (Verenigd Koninkrijk)

De rijke kolonel Protheroe is bepaald niet de meest populaire inwoner van het dorpje St. Mary Mead. Als hij op een middag vermoord wordt gevonden in de pastorie, heeft de politie dan ook heel wat verdachten. Miss Jane Marple, die vlak naast de pastorie woont, besluit de politie een handje te helpen.

zoeken in:
avatar van cortez
3,5
Het verhaal zelf zit aardig ineen en leest als een typische whodunnit. Christie doet, misschien wat overdreven, haar best om zoveel mogelijk dorpelingen verdacht te maken van de moord op een kolonel, waarna op logische wijze de schuldige aangetoont wordt. In dit boek maken we tevens kennis met miss Marple, die hier al bij al een vrij bescheiden rol toebedeeld krijgt.

Dit boekje werd onlangs uitgegeven bij Sijthoff in een hardcover die heel sterk naar de eerste uitgave leunt (wat betreft artwork).

avatar van H€yoka
3,0
De zware kost kan er nu even niet in en daarom heb ik maar een boek van Agatha Christie, mijn moeders favoriete schrijfster, gelezen. Geheel bij toeval werd het deze Moord in de Pastorie.

Dit boek deed perfect wat ik wou. Het gaf me iets te lezen in een periode waarin ik erg veel studeerwerk op de plank liggen heb. Het is nergens ingewikkeld maar behoudt wel een zekere spanning waardoor je telkens zin krijgt om verder te lezen.

Ik kan me vinden in de hierboven geuite opmerking dat haast iedereen verdacht is, maar dat stoort me uiteindelijk niet. Ik probeerde mee te puzzelen maar slaagde totaal niet in de opzet.

Leuk maar vergetenswaardig en daardoor 3*.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:01 uur

geplaatst: vandaag om 14:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.