menu

Schering en Inslag - Dennis Gaens (2013)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch / Sociaal

80 pagina's
Eerste druk: Van Gennep, Amsterdam (Nederland)

We volgen de levens van vijf vrienden. In poëtische snapshots vertelt Gaens het verhaal van Luuk, Lotte, Dani, Dave en de ik-figuur. Hij weeft hun levens aaneen als draden in een weefgetouw. De voor en de achterkant. Met schering en inslag. We lezen hoe Luuk voorgoed vertrekt, terwijl Dave niet vooruit te branden is. En over Lotte, die kraanwater uit maatbekers drinkt en haar telefoonnummer te vaak aan de verkeerde mensen geeft. Het is ook het verhaal van Dani, die niet anders kan dan dansen en van wat er gebeurt als ze dat niet meer kan. In het midden van alles staat een ik-verteller die het allemaal probeert te duiden.

zoeken in:
avatar van slowgaze
4,0
Dennis Gaens heeft na zijn debuut Ik en mijn mensen ervoor gekozen om de gedichten in zijn tweede bundel Schering en Inslag samen één verhaal te laten vertellen. Stilistisch is er niet veel veranderd ten opzichte van het debuut, maar dat de gedichten nu in elkaar grijpen zorgt voor veel meer inhoud. Leest de rest van mijn recensie hier.

avatar van slowgaze
4,0
Mooie uitgebreide bespreking op Literair Nederland, niet van mij overigens, maar van mijn nieuwe collega Arno van Vlierberghe.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:54 uur

geplaatst: vandaag om 20:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.