menu

Hard Rain Falling - Don Carpenter (1966)

Alternatieve titels: De Harde Regen | Noodweer

mijn stem
4,00 (4)
4 stemmen

Engels
Psychologisch

264 pagina's
Eerste druk: Harcourt, Brace & World, New York (Verenigde Staten)

Jack Levitt is eind jaren veertig een berooide tiener, een wees, die rondhangt in de derderangshotels en poolhallen van Portland, Oregon. Hij raakt er bevriend met Billy Lancing, een van huis weggelopen zwarte pool-sjacheraar. De levens van de vrienden ontwikkelen zich in tegengestelde richting; Jack komt verbitterd uit jaren van jeugddetentie, terwijl Billy heeft gekozen voor een burgerlijk bestaan met vrouw, kind en minnares. Toch kunnen ze allebei hun verleden niet ontvluchten, en ze komen elkaar weer tegen in de beruchte San Quentingevangenis. Een gewelddadig einde is onafwendbaar.

zoeken in:
avatar van liv2
klassieker die terug in vertaling wordt uitgegeven door Van Gennep.
Verwachte releasedatum: 15 oktober


'Hard Rain Falling raast door zwakverlichte westerse straten als een welbespraakte Hells Angel die uit is op een handgemeen (...)
Dit is een ruig, onontbeerlijk boek, opgetrokken uit keihard proza' -- The New York Times



Gast
geplaatst: vandaag om 15:00 uur

geplaatst: vandaag om 15:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.