menu

Traitors of the Tower - Alison Weir (2010)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch

96 pagina's
Eerste druk: Vintage, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Meer dan vierhonderd jaar geleden werden zeven mensen, waarvan vijf vrouwen, onthoofd in de Tower of London. Drie waren koningin van Engeland geweest. De anderen werden schuldig bevonden aan hoogverraad. Waarom werden zulke belangrijke personen ter dood gebracht?

zoeken in:
PQV00
Alison Weir heeft een hele serie historische werken op haar naam staan, de meeste daarvan romans over histirische personen en/of gebeurtenissen. Dit 'Quick Reads' boek zou een meer historisch gefundeerd overzicht moeten bieden over de lotgevallen van zeven personen die tussen 1483 en 1601 in de Tower wegens (hoog)verraad werden geëxecuteerd. Ik kan mij echter niet aan de indruk onttrekken, gelet op haar gebruik van bepaalde bijvoeglijke naamwoorden en de beschrijving van gebeurtenissen, dat zij zich meer heeft laten meeslepen met haar gevoelens voor het schrijven van romans dan een zakelijke, feitelijke opsomming en nuchtere orde te geven, waardoor soms meer haar mening dan de waarheid naar voren lijkt te komen.

PQV00
Even (te laat) een typefout corrigeren:
PQV00 schreef:
Alison Weir heeft een hele serie historische werken op haar naam staan, de meeste daarvan romans over histirische personen en/of gebeurtenissen.
histirische moet historische zijn (vooral niet hysterische).

Gast
geplaatst: vandaag om 10:15 uur

geplaatst: vandaag om 10:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.