menu

Last to Die - Tess Gerritsen (2012)

Alternatieve titel: De Laatste Sterft

mijn stem
3,56 (25)
25 stemmen

Engels
Thriller

368 pagina's
Eerste druk: Ballantine, New York (Verenigde Staten)

De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over. De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club. Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian ‘Rat’ Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt. Jane en Maura storten zich op het onderzoek naar de moorden op de families en zetten hun eigen levens op het spel om de kinderen te beschermen. Kunnen ze het gevaar op tijd afwenden?

zoeken in:
avatar van annemieke09
4,5
Erg leuk, spannend. En net als je denkt dat je eindelijk weet hoe het in elkaar zit word je totaal op het verkeerde been gezet. Heerlijk boek, echt een aanrader!!!!


avatar van AmazingPP
4,0
Gerritsen leek, wat mij betreft, even van haar vertrouwde pad te geraken met haar thriller "Het stille meisje". In haar nieuwe thriller "De laatste sterft" revancheert ze zich op een manier die ik niet had verwacht. Meestal zijn de thrillers van Gerritsen heel goed te volgen, maar deze is pittig. Veel namen, veel gebeurtenissen, veel bloed en veel lijken. De thriller opent met drie aanslagen op drie verschillende gezinnen, waarvan steeds het (pleeg-) kind overleeft. Daarna wordt je mee gesleurd in het verhaal, maar moet je werkelijk goed je aandacht erbij houden (tenminste, ik dan) om alle namen uit elkaar te houden. Vaste personages Rizzoli en Isles voeren de boventoon en blijven hun oude, vertrouwde uitstraling hebben. En ieder moment dat ik tijd had om te lezen pakte ik dit boek om verder te lezen en dan ineens ben je bij de spetterende finale die je, of je het wilt of niet, wel in 1 ruk wilt uitlezen. Ik vond het een prachtig goed boek, niet Gerritsen's beste (dat blijft voor mij "Verdwijn"), maar Gerritsen is weer terug, wat mij betreft! 4 dikke sterren

3,5
Ik ben het eens met AmazingPP hieronder, maar ik vond het plot wel heel ver afwijken van wat je in de eerste instantie dacht. Vond het ook een beetje tegenvallen vergeleken met de rest van het verhaal... Voor de rest wel zeer spannend en goed geschreven.

3,5
Goed boek
Richting het einde vond ik het wat rommelig worden.
Verhaal was erg spannend maar vond het einde een anti climax.... had hier
iets meer van verwacht.

Voor de rest een erg goed boek met een sterk verhaal
3,5*

avatar van psyche
psyche (crew)
Een thriller kan ik op zijn tijd wel waarderen. Nu heb ik nog nooit iets van Tess Gerritsen gelezen en vraag me af, is 'een streng beveiligde kostschool voor getraumatiseerde kinderen' geloofwaardig (gebracht)? Met de naam Evensong?

avatar van alexander038
Soort van opvolger van Ice Cold dit.
Binnenkort maar eens aanschaffen

Gast
geplaatst: vandaag om 11:06 uur

geplaatst: vandaag om 11:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.