menu

Les Croisades Vues par les Arabes - Amin Maalouf (1983)

Alternatieve titel: Rovers, Christenhonden, Vrouwenschenners: De Kruistochten in Arabische Kronieken

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Frans
Historisch

304 pagina's
Eerste druk: Jean-Claude Lattès, Parijs (Frankrijk)

Europese en Arabische versies van de kruistochten hebben weinig met elkaar gemeen. Voor de Arabieren betekenden de twaalfde en dertiende eeuw jaren van voortdurende pogingen zich te verweren tegen een brutale en vernietigende invasie door barbaarse horden. Amin Malouf heeft de werken doorgespit van vele contemporaine Arabische kroniekschrijvers, die ooggetuigen en vaak deelnemers waren aan de gebeurtenissen. Hij hervertelt hun verhalen in hun eigen levendige stijl, waardoor wij een helder beeld krijgen van een maatschappij die door interne conflicten wordt verscheurd en geschokt door een traumatische ontmoeting met een afwijkende cultuur. Hij gaat twee cruciale eeuwen geschiedenis van het Midden Oosten na en biedt een fascinerende blik op enkele van de krachten die het Arabische en islamitische bewustzijn van vandaag mede hebben gevormd.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Met dit boek zet Amin Maalouf, een Libanees-Franse journalist en schrijver en sinds 2011 lid van de 'Académie française', een goed onderbouwd en zorgvuldig historisch verhaal neer.

Ik ken de Nederlandse versie verder niet, maar het is wellicht wat misleidend dat er in de vertaling gekozen is voor een naar mijn smaak wat 'spectaculaire' titel.

Ik heb inmiddels wat meer boeken van deze schrijver voor toevoeging ingezonden.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:49 uur

geplaatst: vandaag om 14:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.