menu

Min Kamp 2: Andre Bok - Karl Ove Knausgård (2009)

Alternatieve titel: Liefde: Mijn Strijd 2

mijn stem
3,95 (38)
38 stemmen

Noors (Bokmål)
Autobiografische Roman

576 pagina's
Eerste druk: Oktober, Oslo (Noorwegen)

Nadat Karl Ove Knausgård zijn vriendin verlaten heeft, vertrekt hij eenzaam en gedeprimeerd naar Stockholm. Voor hij het weet heeft hij niet alleen de nieuwe liefde van zijn leven ontmoet, maar loopt hij door Stockholm met zijn pasgeboren dochter in de kinderwagen. Hij lijkt maar geen grip te kunnen krijgen op deze nieuwe ontwikkelingen. Hij wil niets liever dan bezig zijn met het schrijven van een vervolg op zijn bejubelde debuutroman. Maar steeds wanneer hij zich daarop wil concentreren wordt hij afgeleid door verplichte familievakanties, ruzies met strijdlustige buren en de emotionele ellende die kinderfeestjes met zich meebrengen.

zoeken in:
4,0
Erg sterk boek. Vond vooral de nieuwe familieconstellatie en de sfeer in Stockholm erg sterk neergezet. Het stuk waar Karl Ove en zijn dochter Vanja op een verjaardag zijn, is van het hoogst mogelijke niveau.

avatar van Raspoetin
Ik heb enkel dit boek van de "Mijn Strijd" serie in mijn boekenkast staan. Even op de man af; laat dit boek zich goed lezen zonder het eerste deel te hebben gelezen? En geldt dat eigenlijk voor alle delen dat deze afzonderlijk te consumeren zijn? Anders zal ik toch een keer op zoek moeten gaan naar deel één en laat ik mijn exemplaar in de kast nog wat stof vangen.

avatar van Pecore
5,0
Raspoetin; vooral deel één en twee zijn afzonderlijk goed te lezen. De overige delen zijn chronologisch van jeugd tot heden en allicht beter leesbaar op volgorde, maar ook dan is het niet noodzakelijk.

avatar van devel-hunt
2,5
Deel 1 heb ik nooit gelezen, misschien had ik dat moeten doen, nu worstel ik mezelf al 4 weken door het boek heen tot blz 451 maar verder kom ik niet. Goed en prettig geschreven maar wat langdradig en veel te uitgesponnen dialogen zodat de saaiheid toch de overhand neemt, hoewel soms herkenbaar het gevoel van ‘ is dit alles’ en humor genoeg, maar toch:, mijn aandacht langer vasthouden als 20 minuten lukt me niet.
Ik stop ermee en begin aan iets anders.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:23 uur

geplaatst: vandaag om 10:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.