menu

Winter of the World - Ken Follett (2012)

Alternatieve titels: Nacht van het Kwaad | Century Trilogy #2

mijn stem
3,95 (28)
28 stemmen

Engels
Historisch

960 pagina's
Eerste druk: Macmillan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen. De jonge Duitse Carla von Ulrich probeert zich op haar eigen manier te verzetten tegen het opkomende nazisme. De Amerikaanse broers Woody en Chuck Dewar vechten elk voor een betere wereld - de een vanuit het politieke wespennest van Washington, de ander vanuit een bloedovergoten oerwoud in de Stille Oceaan. De Engelsman Lloyd Williams merkt tijdens de Spaanse Burgeroorlog dat hij niet alleen tegen het fascisme, maar ook tegen het communisme zal moeten vechten. Daisy Peshkov probeert koste wat kost een beter plekje op de Amerikaanse sociale ladder te vinden. En haar Russische neef Volodya verovert een positie bij de geheime dienst die een aanzet zal geven voor een heel andere oorlog.

zoeken in:
avatar van cmr
4,0
cmr
Kan niet wachten wanneer het boek uitkomt, het eerste boek met veel plezier gelezen

avatar van cmr
4,0
cmr
Het 2e deel van deze trilogie is net zo goed als het 1e deel. Leest heerlijk weg ondanks de 900 pagina's.Sommige hoofdstukken zijn wat langdradig maar toch. Een heel jaar wachten op deel 3.

avatar van Fredje
4,0
Hoewel ik dit 2e deel uit de Century trilogy iets minder vond dan `Val der Titanen`, is het zeker de moeite waard. Ken Follet weet de internationale spanningen en conflicten uit de jaren `30 en `40 goed, sfeervol en boeiend te omschrijven. De liefdesperikelen in dit boek hadden van mij wel iets minder gemogen, maar wordt echter nergens storend. Ik ben razend benieuwd naar het laatste deel dat later dit jaar uit komt.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:25 uur

geplaatst: vandaag om 16:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.